Az 5 legolcsóbb zsírégető

Indítsd be a fogyást még ma!

A diéta hatékonysága nincs összefüggésben az árral. Olcsón is felgyorsíthatod a fogyást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsök és zöldségek nem hiányozhatnak étrendedből, ha úgy akarsz tartós súlyvesztést elérni, hogy közben egészségedet sem veszélyezteted - sőt, megóvod, és megerősíted szervezeted a különféle betegségekkel szemben. Különösen igaz ez a téli, vitaminokban szegény, ám baktériumokban és vírusokban annál gazdagabb időszakban.

Ha a legegészségesebb alapanyagokból szeretnéd összeállítani fogyókúrás étrended, ráadásul úgy, hogy közben a pénztárcádat is megkíméled, a következő zöldségeket és gyümölcsöket érdemes felírnod a bevásárló-listádra!69980)

Cékla

A szervezet salaktalanításában és az immunrendszer megerősítésében élenjáró cékla az egyik leghatékonyabb természetes vértisztító és vérképzést serkentő zöldség. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, káliumot, magnéziumot, kalciumot és nátriumot, nem is beszélve gazdag A-, B- és C-vitamin-tartalmáról. A benne található betain segíti a máj méregtelenítő enzimének munkáját, pektintartalma pedig szabályozza koleszterinszintedet. Értékes hatóanyaga, a kolin lényeges szerepet játszik a belek, a nyirokmirigyek és a vese egészséges működésének biztosításában, illetve a felesleges zsírok kiürítésében, míg a betanin - a cékla vöröses-lilás színéért felelős anyag - immunerősítő, élénkítő és antibakteriális hatással bír.

A cékla az emésztésre is igen jó hatással van - serkenti a bélmozgást, és biztosítja a gyomor egyenletes működését -, hatékony a másnapossággal szemben, tudományos kísérletek mindemellett azt is bizonyították, hogy rendszeres fogyasztása jelentősen csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A kismamák is bátran fogyaszthatják, hiszen folsavban igen gazdag, ami a magzat agyi és idegrendszeri fejlődésében játszik fontos szerepet. Fontos azonban, hogy levét mindig hígítsd fel egy kis vízzel, almalével vagy narancslével.

Alma

Legyen szó bármilyen évszakról, ez a hűséges barát soha nem hagy cserben. Mivel - szerencsés esetben - hazai gyümölcsről van szó, a legolcsóbb portékák közé tartozik, ezzel szemben az egyik leghasznosabb és legértékesebb élelmiszer, ha egészségmegőrzésről van szó.

Csekély kalóriatartalma ellenére laktat, rostokkal, emellett rengeteg C- és B-vitaminnal, illetve több mint 25-féle ásványi anyaggal látja el szervezeted. A benne található pektin és kálium révén - a céklához hasonlóan - megtisztítja szervezetedet a méreganyagoktól, gyümölcssav-tartalma pedig emésztésserkentő hatással rendelkezik. Mindemellett enyhe vízhajtó, illetve koleszterin- és gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Sütőtök

A méregtelenítő és vitaminpótló finomságként funkcionáló sütőtök nem véletlenül számít a háziasszonyok egyik nagy téli kedvencének: amellett, hogy nagyon olcsó, könnyen elkészíthető, sokáig eláll, nem utolsósorban pedig rendkívül egészséges. Antioxidáns karotinoidokban gazdag - erről szép sárga színe is tanúskodik -, de C- és B-vitamin-tartalma is jelentős. Alacsony nátriumtartalma révén jó hatással van a szívre és az érrendszerre, emellett könnyen emészthető, így csecsemőknek és betegeknek is kiváló étel készíthető belőle. A narancssárga, édeskés gyümölcs rostokban is igen gazdag, melynek révén serkenti az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, és a szervezet salaktalanításában is szerepet játszik.

Mindezeken túl, a sütőtök magjáról sem szabad megfeledkezned: nyersen ugyan kevésbé ízletes, de egy kicsit megpirítva kifejezetten jóízű nassolnivaló válik belőle, nem beszélve arról, hogy magnéziumhoz, káliumhoz, B1-, B2- és E-vitaminhoz juttatja szervezeted, továbbá kiváló béltisztító hatással rendelkezik.

Káposzta

A káposztaleves-diéta, illetve a savanyú káposztát felhasználó méregtelenítő, zsírégető kúrák révén a ropogós, laktató zöldség az egyik leghatékonyabb fogyókúrás élelmiszerként él a köztudatban. A rostban, vitaminokban, magnéziumban, foszforban, vasban és káliumban gazdag, ám kalóriában szegény fejes káposztát a téli időszakban szinte vétek lenne kihagyni étrendedből. Amellett, hogy átmossa a szervezetet, serkenti az emésztést, és fitté varázsol a legálmosabb, legsötétebb januári napokon is.

A legjobb, ha nyersen fogyasztod - például saláták alkotóelemeként -, a levét pedig külön iszod meg. Akár le is reszelheted - tápláló fogás lehet, ha kiegészíted egy-egy evőkanál olíva- vagy tökmagolajjal, majd egy kevés borssal és őrölt köménnyel ízesíted. Savanyított változata különösen hatékony az influenzaszezon idején: magas C-vitamin-tartalma megóv minden bajtól és veszedelemtől, gyulladáscsökkentő hatással bír, és még a renyhe bélműködést is megzabolázza.

Sárgarépa

Akár leves-összetevőként, akár ropogós nassként alkalmazod, a sárgarépa igazi jolly joker, ha egészségmegőrzésről, immunerősítésről vagy épp fogyókúráról van szó.

B- és A-vitaminban, valamint karotinban - mely az utóbbi elővitaminja - gazdag, így megerősíti szervezeted védekezőképességét, és megköti az egészséges sejteket károsító szabadgyököket. Magas rosttartalma miatt hatékony emésztésserkentő, emellett segít méregteleníteni a bélrendszert, és a káros anyagok felszívódását is gátolja.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Édeskés íze és ropogós volta miatt desszertnek is tökéletes, főleg, ha a reformkonyha híve vagy, és a sült tésztába is belecsempészed. Mindemellett fontos tudni, hogy a sárgarépa azon ritka zöldségek egyike, melyek a főzés során nem veszítenek tápanyag-értékükből - sőt, a répa meglágyult sejtfalán át még több ásványi anyag tud bejutni szervezetedbe.

OLVASD EL EZT IS!

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

Ezt is szeretjük