Extra immunerősítő a télre: ezt a szert keverd minden reggel az italodba!
Javítja a védekezőképességet, és rákmegelőző hatása is nagyon erős.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ egyik legerősebb immunerősítő hatású táplálékkiegészítőjének számító klorella - Chlorella vulgaris - a zöldmoszatokhoz tartozó egysejtű algafaj. Neve a görög chloros szóból ered, mely arra utal, hogy ez az élőlény zöld klorofilt tartalmaz, melynek segítségével táplálékot állít elő a fotoszintézis folyamán.

A népességrobbanással kapcsolatos aggodalmak és a várható élelmiszer-ellátási gondok vezettek sok kutatót arra, hogy széleskörűen vizsgálják meg a klorella felhasználását tápanyagdús és olcsó táplálékforrásként. Számos tekintélyes kutatóintézet, köztük a jeles Stanford Kutatóintézet is komolyan tanulmányozta az algákat, és ehhez jelentős médiatámogatást is kaptak. Ez vezetett aztán az algák széles körű felhasználásához táplálékkiegészítőként.

Miért egészséges?

A klorella kitűnő A-, B1-, B2-, B3-, B6-vitamin-, fehérje-, vas-, cink-, magnézium- és foszforforrás. Ezenkívül tartalmaz antioxidáns karotinoidokat - béta-karotint - és más antioxidánsokat is.

Egy, az Annals of the New York Academy os Sciences folyóiratban, 2009-ben megjelent cikk részletesen is foglalkozik a klorella jótékony hatásaival. A szerzők megjegyzik, hogy sok olyan biológiai tulajdonsága van, mely erősíti az egészséget, beleértve az immunrendszer erősítését, illetve a rák megelőzését. Úgy találták, hogy a klorellakivonat csökkentette a zsír beépülését is az emberi zsírszövetekbe, és feltételezték, hogy hasznos segítség lehet az elhízás elleni küzdelemben is.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

Egy másik tanulmány a Journal of Agrocultural and Food Chemistry című folyóiratban arról számol be, hogy a klorella lefékezte a vastagbélrák kóros sejtjeinek burjánzását, ebből pedig arra következtettek, hogy nagyon hasznos és ígéretes segítség lehet a rákos betegségek megelőzésében.

Hogyan használd a klorellát?

A klorellát száraz granulátum és tabletta formájában lehet megvásárolni. A szárított klorella a legtöbb élelmiszerhez hozzáadható tápanyag- és antioxidáns-tartalmuk növelésére, illetve az immunerősítő hatás érvényesítése érdekében. Néhány evőkanállal tehetsz belőle kedvenc raguidhoz, főleg, ha azok fűszeresek és sűrűek, de olyan mártásokhoz is keverheted, melyeket főtt tésztákhoz használnak.

Végül, de nem utolsósorban, tökéletes kiegészítője lehet bármilyen gyümölcsökből, zöldségekből készült egészséges turmixnak is, ha fokozni szeretnéd egészségvédő hatását, szeretnél energikusabbá válni, egyúttal felvérteznéd immunrendszered is a téli hónapokra.

Cikkünk Tonia Reinhard Éttrend - A Föld legegészségesebb ennivalói - 200 szuperétel című könyve alapján készült.

Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogass az eléd kerülő alapanyagok között.

E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtalálod a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig.

Étrended összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.

Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyv ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük