Extra immunerősítő a télre: ezt a szert keverd minden reggel az italodba!
Javítja a védekezőképességet, és rákmegelőző hatása is nagyon erős.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A világ egyik legerősebb immunerősítő hatású táplálékkiegészítőjének számító klorella - Chlorella vulgaris - a zöldmoszatokhoz tartozó egysejtű algafaj. Neve a görög chloros szóból ered, mely arra utal, hogy ez az élőlény zöld klorofilt tartalmaz, melynek segítségével táplálékot állít elő a fotoszintézis folyamán.

A népességrobbanással kapcsolatos aggodalmak és a várható élelmiszer-ellátási gondok vezettek sok kutatót arra, hogy széleskörűen vizsgálják meg a klorella felhasználását tápanyagdús és olcsó táplálékforrásként. Számos tekintélyes kutatóintézet, köztük a jeles Stanford Kutatóintézet is komolyan tanulmányozta az algákat, és ehhez jelentős médiatámogatást is kaptak. Ez vezetett aztán az algák széles körű felhasználásához táplálékkiegészítőként.

Miért egészséges?

A klorella kitűnő A-, B1-, B2-, B3-, B6-vitamin-, fehérje-, vas-, cink-, magnézium- és foszforforrás. Ezenkívül tartalmaz antioxidáns karotinoidokat - béta-karotint - és más antioxidánsokat is.

Egy, az Annals of the New York Academy os Sciences folyóiratban, 2009-ben megjelent cikk részletesen is foglalkozik a klorella jótékony hatásaival. A szerzők megjegyzik, hogy sok olyan biológiai tulajdonsága van, mely erősíti az egészséget, beleértve az immunrendszer erősítését, illetve a rák megelőzését. Úgy találták, hogy a klorellakivonat csökkentette a zsír beépülését is az emberi zsírszövetekbe, és feltételezték, hogy hasznos segítség lehet az elhízás elleni küzdelemben is.

Egy másik tanulmány a Journal of Agrocultural and Food Chemistry című folyóiratban arról számol be, hogy a klorella lefékezte a vastagbélrák kóros sejtjeinek burjánzását, ebből pedig arra következtettek, hogy nagyon hasznos és ígéretes segítség lehet a rákos betegségek megelőzésében.

Hogyan használd a klorellát?

A klorellát száraz granulátum és tabletta formájában lehet megvásárolni. A szárított klorella a legtöbb élelmiszerhez hozzáadható tápanyag- és antioxidáns-tartalmuk növelésére, illetve az immunerősítő hatás érvényesítése érdekében. Néhány evőkanállal tehetsz belőle kedvenc raguidhoz, főleg, ha azok fűszeresek és sűrűek, de olyan mártásokhoz is keverheted, melyeket főtt tésztákhoz használnak.

Végül, de nem utolsósorban, tökéletes kiegészítője lehet bármilyen gyümölcsökből, zöldségekből készült egészséges turmixnak is, ha fokozni szeretnéd egészségvédő hatását, szeretnél energikusabbá válni, egyúttal felvérteznéd immunrendszered is a téli hónapokra.

Cikkünk Tonia Reinhard Éttrend - A Föld legegészségesebb ennivalói - 200 szuperétel című könyve alapján készült.

Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogass az eléd kerülő alapanyagok között.

E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtalálod a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig.

Étrended összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.

Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyv ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük