A 3 leggyakoribb férfi szexuális zavar
Nem csak a nők küzdenek szexuális problémákkal. Bizony a férfiak is feszengenek, és nekik is lehet testi bajuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Általában a nőknek okoz több lelki problémát a szexuális élet. Sokkal több minden feszélyezi őket, nehezebben jutnak el a csúcsra, többet készülnek, majd utólag többet rágódnak miatta. És éppen ezért a nők rendelkeznek több szexuális zavarral is.

A férfiaknak ugyanúgy vannak szexuális zavaraik, csak a felmérések szerint nekik sokkal gyakrabban kötődik testi elváltozáshoz, mint lelki problémához. Érdekes, hogy ezzel szemben sokkal nehezebben kommunikálják, és sokkal nehezebben oldják meg a zavar okozta lelki megterhelést, mint például a nők. Ennek egyik oka, hogy valahol mélyen – vagy kevésbé mélyen – mindegyik férfi bizonyítani szeretné férfiasságát, melynek egyik legkézenfekvőbb módja, ha mindig harcra kész, illetve ha mindig ki tudja elégíteni partnerét.

Merevedési zavar

A negyven és hetven év közötti férfiak mintegy 50%-a szenved merevedési zavartól, melynek okai közt szerepel a depresszió, az önbecsülési probléma, az önbizalomhiány, a szorongás, illetve a különböző fizikai problémák. A merevedési zavarokat mértékük szerint három csoportba lehet sorolni.

 • Csekély: a merevedés elérésnek és megtartásának képessége csökkent – enyhe elégedetlenség.
 • Mérsékelt: a merevedés elérésének és megtartásának képessége közepes mértékben csökkent – az elégedetlenség állandósult.
 • Súlyos: az illető csak kis mértékben képes merevedést elérni, illetve azt megtartani – az elégedetlenséget felváltja a boldogtalanság és a szégyenérzet.

Korai magömlés

A korai magömlés azt jelenti, hogy a férfi szeretkezés közben túl korán, percek, de akár másodpercek alatt, ejakulál, és nem képes ennek szabályozására. Súlyosabb esetekben a férfi akár már azelőtt ejakulálhat, hogy a péniszét bármilyen direkt inger érné. Ezt hívják ejakulatio ante portasnak, vagyis ejakuláció a kapu előttnek. A korai magömlés igen gyakori probléma, melyre létezik megoldás.

Fontos azonban tudni, hogy korai magömlésről, mint szexuális zavarról csak abban az esetben beszélünk, ha az idő előtti ejakuláció rendszeres, sőt állandó jelenséggé vált a szexuális együttlétekkor. Ha egyszer-egyszer előfordul, akkor nem jelent mást, mint túl erős izgalmi állapotot, fáradtságot vagy a szexuális élet előzetes hiányát.

Hátterében állhatnak szervi és pszichés okok is.

 • Szervi okok: húgycső- és prosztataproblémák, keringési zavarok, gyógyszerek okozta problémák, a makk túlérzékenysége, hormonális zavarok.
 • Pszichés okok: a szex közben érzett öröm vagy a szexuális vágy csökkenése, szégyenérzet vagy gyermekkori rossz emlékek, neveltetés, családi gondok, szorongás, sikertelenség érzése.

A megoldás miatt szexológust kell felkeresni. Enyhébb formában az önuralom tanulható, de hosszú gyakorlást és türelmet igényel mindkét fél részéről.

Bár nem szexuális zavar, de mindenképpen érdekesség, hogy melyek a leggyakoribb szexuális aberrációik a férfiaknak.
 • Transzveszticizmus: a heteroszexuális férfit az izgatja fel szexuálisan, ha női ruhába bújhat. Nem szabad összekeverni a transzszexualitással vagy a homoszexualitással, mert a férfi kizárólag nőkhöz vonzódik, de csak női ruhában éri el a közösüléshez szükséges izgalmi állapotot.
 • Kukkolás: mások megfigyelése titokban, miközben azok vetkőznek vagy szeretkeznek.
 • Fetisizmus: szexuális izgalomba jönni egy olyan élettelen tárgytól, mely valakit, de leginkább valakinek egy bizonyos testrészét idézi. A leggyakoribb a lábfetisizmus, amikor a férfi egy cipő láttán izgalomba jön.
 • Exhibicionizmus: amikor a férfi ismeretleneknek mutatja meg nemi szervét - általában váratlanul és váratlan helyen teszi ezt.
 • Frottőrizmus: amikor többek között vagy kizárólag az hozza lázba a férfit, ha valakihez hozzádörgölőzik, vagy valakit megérint annak beleegyezése nélkül. Ez történhet akár tömegközlekedési eszközön is.
 • Szadizmus és mazochizmus: a szadista azt élvei, ha valakinek szex közben testi fájdalmat okozhat. A mazochista viszont éppen fordítva: attól izgul fel, ha őt bántják vagy alázzák meg.
 • Pedofília: a férfi gyerekekkel folytat szexuális viszonyt, vagy arról fantáziál.
 • Bestialitás: állatokkal történő szexuális kapcsolat utáni vágy.

OLVASD EL EZT IS!

legkoondicionalo
 • légkondicionáló
 • tünetek és betegségek

3 súlyos betegség, amit a légkondicionáló okoz

csipkes felso nagy
 • gyógynövény
 • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük