8 étel, ami a legsúlyosabb ételmérgezést okozhatja: 24 órán belüli szívleálláshoz vezethet
Nem csak a nyersen maradt húsokkal kell vigyázni.
Összesen 31 találat.
Nem csak a nyersen maradt húsokkal kell vigyázni.
Nem vicc: az emberek szó szerint tojásokat nyalogatnak ebben a szupermarketben.
A kutatók harminc előrecsomagolt ételt vizsgáltak meg.
Nyáron kiemelten körültekintő módon kell tárolni az ételeket, ellenkező esetben csúnya ételfertőzés lehet a vége.
Megosztó kérdés, hogy hány napig szabadna megenni a gombát - öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Vannak élelmiszerek, amiket nem szabad megenni a lejáratuk után.
Az őszi dekoráció egyik főszereplője akár komoly ételmérgezést is okozhat.
Hogy a húsvéti fogások utólag se okozzanak kellemetlen élményt, fontos számolni a napokat.
A mikró segítség a mindennapokban, de bajt is csinálhat, ha olyan étel kerül bele, aminek nem lenne szabad.
Az élelmiszerek nem megfelelő tárolása megnöveli az ételmérgezés esélyét, Magyarországon legtöbbször a szalmonellabaktérium okoz megbetegedést.
A kagyló elfogyasztása után akár órák is eltelhetnek, mire jelentkeznek a tünetek.
Van olyan étel, amit imádnak az emberek, pedig ha a szakács ügyetlen, akár egy csoportot is halálosan megmérgezhet.
Bár a jelenség szerencsére ritka, azért nem árt tudni, milyen élelmiszerek okoznak leggyakrabban ételmérgezést.
Minimálisra csökkenthető a fertőzés kockázata a mirelit zöldségek helyes feldolgozásával.
Akár ételmérgezést is okozhatnak, ezért jobb annyit főzni belőlük, amennyi egyszerre elfogy.
Nem is sejtik, hogy milyen veszélynek teszik ki ezekkel az ételekkel a gyerekek egészségét.
A gomba az egyik leggyorsabban romló táplálék, ezért fontos, hogy tudd, meddig szabad tárolnod.
A következő élelmiszerekkel légy nagyon óvatos nyáron!
Vedd észre még vásárlás előtt, ha nem friss a hal. Ne legyen a karácsonyi ebédből ételmérgezés!
A gombamérgezés veszélyeire hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ.
A fagyi vagy a nyers zöldség is okozhat ételmérgezést.
Az ételmérgezés nemcsak kellemetlen, de veszélyes is, ezért felismerése igen fontos.
Ismerd meg a veszélyforrásokat!
Ismerd meg a veszélyforrásokat, hogy időben megelőzhesd a bajt!
A két betegség tünetei hasonlóak, de kezelésük különbözik.
Hasmenés, hányás lehet a vége.
A fagylalt, a hal veszélyes lehet nyáron. Ismerd meg, mely ételek okoznak gyakrabban ételmérgezést!
Talán nem veszed túl szigorúan az élelmiszerek lejárati dátumát, ám vannak olyanok, amelyeknél muszáj.
Ha nem sikerült elkerülnöd a baktérium okozta fertőzést, fontos, hogy időben észrevedd a szalmonellát!
Ha a fájdalom típusáról felismered a betegséget, még azelőtt felkeresheted az orvost, hogy komolyabb baj lenne.