Elkezdtek tojásokat nyalni az emberek a boltokban: különös oka áll a viselkedés mögött

Nem vicc: az emberek szó szerint tojásokat nyalogatnak ebben a szupermarketben.

Tojást nyaló emberek a boltban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy orosz szupermarketlánc tulajdonosa bejelentette, hogy egymillió rubel (ami nagyjából 4 millió forintnak felel meg) kártérítést fizet mindenkinek, akik bizonyítottan ételmérgezést kaptak a boltban kapható termékektől. Sokan éltek is a lehetőséggel.

Tojást nyaló emberek a boltban

A hónap elején a jekatyerinburgi székhelyű Zhiznmart szupermarketlánc komoly kritikák kereszttüzébe került, mivel állítólag kompromittált élelmiszereket árusítottak, amelyek legalább 18 embert kórházba juttattak ételmérgezéssel - korábban írtunk arról, hogy milyen élelmiszerek okozhatnak legtöbbször mérgezéses tüneteket. Ennek következtében több beszállító is megtagadta az együttműködést a Zhiznmarttal, attól tartva, hogy a Rospotrebnadzor, Oroszország fogyasztóvédelmi ügynöksége, őket is ellenőrizheti.

Tojást nyaló emberek a boltban 2
Fotó: ArtMarie / Getty Images Hungary

Üres polcokkal és romos hírnévvel szembesülve, a Zhiznmart alapítója egy merész nyilatkozatot tett, miszerint minden olyan személynek, aki bizonyítottan a bolt termékeitől kapott ételmérgezést, egymillió rubel kártérítést fizet. Az ígéret hamar elterjedt, és nem sokkal később az emberek elkezdték kiprovokálni, hogy a Zhiznmart termékeitől ételmérgezést kapjanak, és kártérítést igényelhessenek.

A Baza Telegram-csatorna volt az egyik első hírforrás, amely arról számolt be, hogy az emberek elkezdték felvásárolni a Zhiznmart élelmiszertermékeit, remélve, hogy azok elég szennyezettek lesznek ahhoz, hogy kártérítést kapjanak. Néhányan olyan kétségbeesettek voltak, hogy nyers tojásokat nyalogattak közvetlenül a szupermarketben, hogy növeljék az ételmérgezés esélyét.

- Amennyire tudom, a legfrissebb információk szerint a Rospotrebnadzort és a helyi kórházakat elárasztották a Zhiznmarttal kapcsolatos ételmérgezési panaszok, bizonyíték nélkül - mondta Ivan Zaichenko, a Zhiznmart alapítója. - Az emberek mindenre panaszkodnak, a néhány nappal ezelőtt készített ételektől kezdve, amiket már ellenőriztek, és minden teszten átmentek, egészen az áprilisban fogyasztott ételekig. Nem hivatalosan, de ez összefüggésben van az ígért egymillió rubeles kártérítéssel.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- Ha bármelyik, jelenleg a Rospotrebnadzor által vizsgált 18 esetben bűnösnek találnak minket, jót akartam tenni és kártérítést nyújtani azoknak, akiket valóban érintettek a problémák, amiket okoztunk, de a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve - mondta Zaichenko.

Zaichenko világossá tette, hogy csak az eredeti 18 ételmérgezést szenvedett személy jogosult az egymillió rubeles kártérítésre, mindenki mást figyelmen kívül hagynak.

- Kérjük, vegyék figyelembe, hogy csak azoknak fogunk kártérítést fizetni, akiket a Rospotrebnadzor az ellenőrzések megkezdésekor megnevezett - mondta Zaichenko. - Ezt a listát közvetlenül a Rospotrebnadzortól fogjuk megkapni. Szóval, kérjük, ne nyalogassák a tojásokat, mert ez veszélyes.

8 egészen furcsa állati szokás: az ájuló kecskétől a hiú zebrapintyig

Az állatvilág különböző fajai olykor nagyon különös módon viselkednek.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük