8 egészen furcsa állati szokás: az ájuló kecskétől a hiú zebrapintyig

Az állatvilág különböző fajai olykor nagyon különös módon viselkednek.

Furcsa állati szokások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha azt szokták mondani, hogy nincsenek csodák - pedig elég egy kicsit szétnézni az állatvilágban, és máris láthatjuk, hogy ez tévedés.

Az állatvilág változatossága már önmagában is egy csoda, de a különböző fajok egyéni tulajdonságaira is okkal csodálkozhatunk rá. Legyen szó tollas, szőrős vagy éppen pikkelyes élőlényekről, számos olyan viselkedéssel találkozhatunk, melyet elsőre váratlannak, meghökkentőnek, furcsának vélünk. 

8 furcsa állati viselkedés

Ott vannak például azok a kecskék, melyek ijedtükben elájulnak, de a párválasztásban rendkívül hiú zebrapintyekről se feledkezzünk meg. Más fajok lakóhelyüket választják rendkívül szokatlan módon, és előfordul, hogy védekező vagy épp táplálkozási szokásaikkal válnak igazán érdekessé.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük