Milyen ételek okoznak gyakran fertőzést? 9 veszélyforrást mutatunk
Bár a jelenség szerencsére ritka, azért nem árt tudni, milyen élelmiszerek okoznak leggyakrabban ételmérgezést.

gyumolcsok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Becslések szerint évente mintegy 48 millióan kerülnek kórházba ételmérgezés gyanújával. Közülük legtöbben hányingerre, émelygésre panaszkodnak, egyes esetekben viszont a tünetek súlyosbodhatnak, és akár életveszélyessé is válhatnak.

Ételmérgezés akkor fordul elő, ha az adott táplálék káros baktériumokkal, parazitákkal, vírusokkal vagy toxinokkal szennyezett. Bár sokan a nyári időszakhoz kötik, ehhez képest az év minden hónapjában fertőzést lehet kapni bizonyos ételektől.

Ételmérgezést okozó ételek

Érdekesség, hogy ételmérgezés esetén nem az élő baktériumok, hanem az általuk termelt toxinok, azaz a mérgező anyagcseretermékek felelősek a megbetegedésért. Ami leginkább kedvez a kórokozók szaporodásának, az a helytelen vagy a megengedettnél hosszabb tárolás, a higiénia mellőzése és a kellő főzés hiánya. Összeállításunkban bemutatunk néhány potenciális veszélyforrást, melyekre érdemes fokozott figyelmet fordítani.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Képek: Getty Images Hungary, Pixabay.

Ezt is szeretjük