Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
Itt a sütőtökszezon és vele az egyik legfinomabb leves, melyhez nem kell órákat a konyhában töltened.
Az október elejétől fillérekért beszerezhető sütőtök nagyszerű alapanyag, végtelenül változatosan elkészítheted, tele van jobbnál jobb tápanyagokkal, és szinte mindenki szereti.
Ha fél óránál kicsit több időd van, próbáld ki úgy is a receptet, hogy a tököt előtte sütőben megsütöd!
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg sütőtök
- 5 dkg vaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 dl tejszín
- 1 liter húsleves-alaplé
- 1-2 evőkanálnyi olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A tökkel kezdd! Hámozd meg, távolítsd el a magjait - tedd őket félre -, majd vágd minél apróbb kockákra. A hagymát is tisztítsd meg, kockázd fel. Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a leves, olvaszd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a fűszerek és a tök, keverj rajta párat, majd öntsd fel a húslevessel.
Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész is a leves. A tökmagokat forró olívaolajon pirítsd meg némi só társaságában, és ezekkel fogyaszd a levest.
Őszi finomságok
A közelgő tél ugyan zord napokat ígér, de a legfinomabb őszi süteményekkel a legkeményebb hideget is könnyedén átvészelheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- hagyomány
Köményes rántott leves
- olcsó
- hagyma
Gyors francia hagymaleves
- sárgarépa
- leves