8 melengető és laktató húsos leves: villámgyors, tartalmas és könnyű is van köztük

Egy melengető húsos leves után már legfeljebb valami könnyű második fogásra vágyik az ember.

Húsos levesek

A húsos levesek gyakran nem egyszerűen az ebéd bevezető fogásai, hanem főételnek is elmennek. Egy sűrű raguleves vagy gulyásleves után már senki nem kíván nehezebb második fogást: ilyenkor egy adag tészta vagy egy nagy tál saláta esik legfeljebb csak jól.

ad

Hús kerülhet a borsólevesbe vagy a nyírségi gombóclevesbe, amely a belefőzött krumpligombóctól különleges. A zsidó konyha hagyományos étele, a maceszgombócleves is csirkehúsos alappal készül.

Húsos levesek

Egy nagy tál bableves vagy gulyásleves már önmagában is jól eltelít, főleg, ha friss kenyeret is eszel mellé. A húsgombócos borsóleves rövid időn belül az asztalon lehet, míg az aranysárga vasárnapi húslevesnek egész délelőtt gyöngyöznie kell a tűzhelyen, hogy szép színű és ízletes legyen. 

A tárkonyos csirkeraguleves a belefőzött sok zöldségnek és a tejfölnek köszönheti az ízét. A tárkonyt csak a végén add hozzá.
A hagyományos gulyásleves készülhet sertésből vagy marhából is. Jó sűrűre főzd, úgy igazán laktató.
A könnyű borsólevesből is tartalmas fogást varázsolhatsz, ha húsgombócot főzöl bele.
A füstölt húsos lében főtt bableves annyira sűrű, hogy megáll benne a kanál.
Nem is kell otthonosabb fogás a gőzölgő aranysárga húslevesnél. Marhából főzve lesz a leginkább erőteljes íze.
A kiadós nyírségi gombóclevest borjúból vagy sertésből készítik. A finom, laktató krumpligombóc teszi különlegessé.
A csirkeaprólék-leves még ma sem annyira drága fogás. Minden húsrész belekerül, amit másra nem használsz fel, így fő benne far-hát, nyak és akár láb is.
A maceszgombócleves ránézésre olyan, mint egy sima csirkehúsleves, de pászkából készült levesbetét dobja fel.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük