Sűrű húsgombócos borsóleves friss zöldségekkel: igazán gyors és laktató
A nyár kedvenc zöldségei kerülnek ebbe a tartalmas, húsgombócos zöldséglevesbe.

borsos-husgombocleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A friss zöldségekkel készülő húsgombócleves remek kezdete lehet a hétvégi családi ebédnek. Gyorsan megpuhulnak a hozzávalók, és annyira laktató, hogy elég utána egy könnyű második fogás. A frissen fejtett, zsenge, illatos zöldborsó felülmúlhatatlan. Ha a gombócokat csirkemellből készíted, igazán diétás lesz a leves. 

Húsgombócos borsóleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált csirkemell
  • 50 dkg újkrumpli
  • 50 dkg borsó
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db leveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kapor
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A zsemlét áztasd vízbe, majd amikor már elég puha, csavard ki belőle a nedvességet. A darált csirkemellet rakd egy tálba, add hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint. Gyúrd össze, és formázz belőle gombócokat.  

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a karikákra vágott répát, a felkockázott krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, és főzd 20-25 percig. Amikor már majdnem minden puha, rakd hozzá a borsót, és főzd még pár percig. Végül szórd meg aprított kaporral. 
A friss borsóból könnyen ízletes krémet készíthetsz. Mentával turbózva lesz igazán finom. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük