4 sűrű, ízes, szaftos ragu
Rizzsel kiváló fogás lehet egy finom, szaftos ragu, hiszen a köret felszívja a szószt, és az egyszerű íz kiegyensúlyozza a ragu fűszerességét, csodás aromáját.
A ragu tulajdonképpen a magyar pörkölt kicsit könnyedebb, francia testvére, mely a legtöbbször valamilyen zöldséggel készül. A ragu maga a hús aprítása, ami kis kockákra, vagyis ragura vágva történik.
Egy nyárias, sok zöldséges ragu kitűnő választás lehet családi lakomák alkalmával. Még a gyerekek is imádni fogják.
Franciás csirkeragu
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkehúsfilé
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 zeller
- 10 dkg kelbimbó
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 12 szem zöldbors
- 1 erőleveskocka
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
A répákat, a zellert, a kelbimbót, a hagymát, a paprikát a hússal és a borssal együtt tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Add hozzá a leveskockát, és forrald fel, majd lassú tűzön főzd puhára. A lisztes tejföllel habard be, majd keverd hozzá a mustárt, és még egyet forralj rajta. Rizzsel vagy tésztával kínálva a legjobb.
Cukkinis-gombás ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 1 konzerv szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 5 dkg sonka
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl víz
- 3 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál chilis fűszerkeverék
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
A cukkinit csíkozd fel, majd sózd be. A hagymát kevés olajon párold meg, majd add hozzá a sonkát, a cukkinit, majd pár perc múlva a gombát. Add hozzá a paradicsompürét, a fűszerkeveréket, a sót, a cukrot, illetve apránként a vizet. Olajból, lisztből, pirospaprikából készített rántással sűrítsd be a ragut.
Zöldborsós pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 30 dkg zöldborsó
- 2 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés pirospaprika
- só
- bors
- majoránna
A hagymát olajon dinszteld meg, majd a felkockázott paprikát és a húst is add hozzá. Mikor a hús fehér kérget kapott, fűszerezd be, majd add hozzá a borsót. Öntsd fel kevés vízzel, és párold puhulásig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Nyári marharagu
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 4 szál sárgarépa
- 4 szál fehérrépa
- 1 szál póré
- 25 dkg gomba
- 15 dkg egres
- 2 paprika
- 1 l száraz fehérbor
- 20 szem feketebors
- só
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál méz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
A felkockázott húst, a feldarabolt répát, a pórét és a paprikát tedd egy tálba az egressel és az egész borsokkal. Sózd meg, nyomkodd le őket, majd öntsd nyakon a borral, hogy ellepje. Lefedve egy napig hagyd állni. Egy lábasba, kevés olajra szedd rá a zöldségeket és a húst, majd add hozzá a felszeletelt gombát. Pár kanállal szedj hozzá a léből is, majd fedő alatt kezd párolni. Ha elfő a leve, pótold. Mikor megpuhult a hús, a maradék pácléhez keverd hozzá a mézet, a lisztes tejfölt, és ezzel habard be a ragut. Forralj egyet rajta, és már kész is.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka