4 sűrű, ízes, szaftos ragu

Rizzsel kiváló fogás lehet egy finom, szaftos ragu, hiszen a köret felszívja a szószt, és az egyszerű íz kiegyensúlyozza a ragu fűszerességét, csodás aromáját.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragu tulajdonképpen a magyar pörkölt kicsit könnyedebb, francia testvére, mely a legtöbbször valamilyen zöldséggel készül. A ragu maga a hús aprítása, ami kis kockákra, vagyis ragura vágva történik.

Egy nyárias, sok zöldséges ragu kitűnő választás lehet családi lakomák alkalmával. Még a gyerekek is imádni fogják.

Franciás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkehúsfilé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 zeller
  • 10 dkg kelbimbó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 12 szem zöldbors
  • 1 erőleveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár

A répákat, a zellert, a kelbimbót, a hagymát, a paprikát a hússal és a borssal együtt tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Add hozzá a leveskockát, és forrald fel, majd lassú tűzön főzd puhára. A lisztes tejföllel habard be, majd keverd hozzá a mustárt, és még egyet forralj rajta. Rizzsel vagy tésztával kínálva a legjobb.

Cukkinis-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukkini
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dkg sonka
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl víz
  • 3 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál chilis fűszerkeverék
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

A cukkinit csíkozd fel, majd sózd be. A hagymát kevés olajon párold meg, majd add hozzá a sonkát, a cukkinit, majd pár perc múlva a gombát. Add hozzá a paradicsompürét, a fűszerkeveréket, a sót, a cukrot, illetve apránként a vizet. Olajból, lisztből, pirospaprikából készített rántással sűrítsd be a ragut.

Zöldborsós pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés pirospaprika
  • bors
  • majoránna

A hagymát olajon dinszteld meg, majd a felkockázott paprikát és a húst is add hozzá. Mikor a hús fehér kérget kapott, fűszerezd be, majd add hozzá a borsót. Öntsd fel kevés vízzel, és párold puhulásig.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nyári marharagu

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 1 szál póré
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg egres
  • 2 paprika
  • 1 l száraz fehérbor
  • 20 szem feketebors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt

A felkockázott húst, a feldarabolt répát, a pórét és a paprikát tedd egy tálba az egressel és az egész borsokkal. Sózd meg, nyomkodd le őket, majd öntsd nyakon a borral, hogy ellepje. Lefedve egy napig hagyd állni. Egy lábasba, kevés olajra szedd rá a zöldségeket és a húst, majd add hozzá a felszeletelt gombát. Pár kanállal szedj hozzá a léből is, majd fedő alatt kezd párolni. Ha elfő a leve, pótold. Mikor megpuhult a hús, a maradék pácléhez keverd hozzá a mézet, a lisztes tejfölt, és ezzel habard be a ragut. Forralj egyet rajta, és már kész is.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük