Articsóka vagy édeskömény látható a képen? 8 kérdéses kvíz, ami téged is elgondolkodtat
Mennyire ismered fel a ritkábban használt alapanyagokat? Ebből a kvízből most kiderül!
Senkinek sem kell bemutatni a sárgarépát, a karfiolt és a karalábét, általában azt is tudjuk, hogy melyikből milyen finomságot lehet főzni, de mennyire vagy képben az ezeknél ritkábban használt alapanyagokkal? Felismered-e a savanykás rebarbarát vagy az olasz és francia konyhában alapvetőnek számító articsókát?
Vagy ott van az édeskömény, ez a Magyarországon szinte alig ismert alapanyag, pedig hazánkban 7,5 ezer hektáron termesztik, így a kukorica és a zöldborsó után a harmadik legnagyobb területen nevelt növény. Bár az EU hivatalosan a zöldségek közé sorolja, inkább gyógynövényként ismert, például a szoptatós anyák a mai napig szívesen használják a belőle főzött teát tejszaporításra.
Ritka alapanyagok képeken - kvíz
A következő kvízben csupa olyan zöldséget és gyümölcsöt mutatunk, amelyekkel a hazai boltokban is naponta találkozhatsz, mégsem használjuk őket túl gyakran. Talán ezután lesz kedved összeismerkedni egyikkel vagy másikkal.
Képek: Getty Images
Az vagy nekem, mint testnek a… - tudod folytatni? Kvíz ételneveket tartalmazó versidézetekről
Ha emlékszel még az iskolában tanult versekre, nem lesz olyan nehéz kitöltened ezt az ételneveket tartalmazó kvízt.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció