Omlós, szaftos sült csirke édesköménnyel: az ízek sütőben érnek össze
A jellegzetesen ánizsos ízű édeskömény egészen különleges zamatot ad a sült csirkének. Mint a legtöbb húsételnek, ennek is jót tesz, ha sütés előtt fehérborral locsolgatod.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Valódi női testek este, vetkőzés után
Az édesköményt már az ókorban ismerték és szerették, ráadásul nemcsak ízesítésre, hanem gyógyászati célokra is előszeretettel használták. Görcsoldó hatása miatt kiváló a menstruációs fájdalmak enyhítésére, emellett C-vitamin- és karotintartalma is magas, érdemes tehát időnként helyet adni neki az étlapon. Csirkecombbal és szárnnyal összesütve fenséges.
Sült csirke édesköménnyel
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb
- 3 db csirkeszárny
- 1 db nagy édeskömény
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál sültcsirke-fűszersó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat és a szárnyakat tisztítsd meg, dörzsöld be sóval és borssal. Az olívaolajban keverd el a fűszersót és az összenyomott fokhagymagerezdeket, majd ezzel a masszával kend be a húst. Hűtőben pihentesd legalább egy órát.
A sütőt közben kapcsold be 180 fokra. Az édesköményt mosd meg, vágd csíkokra, sózd, borsozd. A csirkét vedd ki a hűtőből, és helyezd tűzálló tálba. Oszd el mellette az édesköményt, öntsd le a borral, és ha van, a visszamaradt páclével. Takard le alufóliával, így süsd 45 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst. Tálaláskor az édeskömény zöld részével is megszórhatod.
Krémes levest is készíthetsz édesköményből.
Még több recept