Omlós, szaftos sült csirke édesköménnyel: az ízek sütőben érnek össze
A jellegzetesen ánizsos ízű édeskömény egészen különleges zamatot ad a sült csirkének. Mint a legtöbb húsételnek, ennek is jót tesz, ha sütés előtt fehérborral locsolgatod.

edeskomenyes csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édesköményt már az ókorban ismerték és szerették, ráadásul nemcsak ízesítésre, hanem gyógyászati célokra is előszeretettel használták. Görcsoldó hatása miatt kiváló a menstruációs fájdalmak enyhítésére, emellett C-vitamin- és karotintartalma is magas, érdemes tehát időnként helyet adni neki az étlapon. Csirkecombbal és szárnnyal összesütve fenséges.

Sült csirke édesköménnyel

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb
  • 3 db csirkeszárny
  • 1 db nagy édeskömény
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sültcsirke-fűszersó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat és a szárnyakat tisztítsd meg, dörzsöld be sóval és borssal. Az olívaolajban keverd el a fűszersót és az összenyomott fokhagymagerezdeket, majd ezzel a masszával kend be a húst. Hűtőben pihentesd legalább egy órát.

A sütőt közben kapcsold be 180 fokra. Az édesköményt mosd meg, vágd csíkokra, sózd, borsozd. A csirkét vedd ki a hűtőből, és helyezd tűzálló tálba. Oszd el mellette az édesköményt, öntsd le a borral, és ha van, a visszamaradt páclével. Takard le alufóliával, így süsd 45 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst. Tálaláskor az édeskömény zöld részével is megszórhatod. 
Krémes levest is készíthetsz édesköményből.

Ezt is szeretjük