Omlós, szaftos sült csirke édesköménnyel: az ízek sütőben érnek össze
A jellegzetesen ánizsos ízű édeskömény egészen különleges zamatot ad a sült csirkének. Mint a legtöbb húsételnek, ennek is jót tesz, ha sütés előtt fehérborral locsolgatod.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az édesköményt már az ókorban ismerték és szerették, ráadásul nemcsak ízesítésre, hanem gyógyászati célokra is előszeretettel használták. Görcsoldó hatása miatt kiváló a menstruációs fájdalmak enyhítésére, emellett C-vitamin- és karotintartalma is magas, érdemes tehát időnként helyet adni neki az étlapon. Csirkecombbal és szárnnyal összesütve fenséges.
Sült csirke édesköménnyel
Hozzávalók
- 3 db csirkecomb
- 3 db csirkeszárny
- 1 db nagy édeskömény
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál sültcsirke-fűszersó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat és a szárnyakat tisztítsd meg, dörzsöld be sóval és borssal. Az olívaolajban keverd el a fűszersót és az összenyomott fokhagymagerezdeket, majd ezzel a masszával kend be a húst. Hűtőben pihentesd legalább egy órát.
A sütőt közben kapcsold be 180 fokra. Az édesköményt mosd meg, vágd csíkokra, sózd, borsozd. A csirkét vedd ki a hűtőből, és helyezd tűzálló tálba. Oszd el mellette az édesköményt, öntsd le a borral, és ha van, a visszamaradt páclével. Takard le alufóliával, így süsd 45 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst. Tálaláskor az édeskömény zöld részével is megszórhatod.
Krémes levest is készíthetsz édesköményből.
Még több recept