Emlékszel a tejkaramellára?
A pofonegyszerű édességet nem csak a piacokon és a boltokban szerezheted be.
A vaj, a cukor és a tej hármasából készül ez az édesség, ami egyáltalán nem kalóriaszegény, viszont ellenállhatatlanul finom.
Ha még sohasem jártál a konyhában, ez az édesség akkor is sikerülni fog, vágj bele bátran!
Tejkaramella
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Ahogy az összetevők számából is látszik, nem egy bonyolult édesség ez, ám annál több türelmet igényel az elkészítése. Mérd ki a tejet egy lábasba, keverd bele a cukrot és a vajat, majd gyújts alá kis lánggal, és kezdd el lassan forralni. Időnként keverd meg, de egyébként hagyhatod, csak ügyelj, hogy le ne égjen. Amikor kezd besűrűsödni és barnás színt ölteni, akkor még keverj rajta párat, majd vedd le a tűzről.
Add hozzá a vajat, majd bélelj ki egy kisméretű tepsit olajos fóliával, és egyengesd el benne a masszát. Tedd hideg helyre, egy éjszaka állás után borítsd ki, szeleteld fel, és már fogyaszthatjátok is.
Még több gyermekkort idéző finomság
Megunhatatlan receptek.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- kókusz
Sütés- és mindenmentes desszert

- dió
- édességek
Hagyományos Kossuth-kifli recept

- cukor
- muffin