Emlékszel a tejkaramellára?
Így készítsd otthon!
A pofonegyszerű édességet nem csak a piacokon és a boltokban szerezheted be.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vaj, a cukor és a tej hármasából készül ez az édesség, ami egyáltalán nem kalóriaszegény, viszont ellenállhatatlanul finom.

Ha még sohasem jártál a konyhában, ez az édesség akkor is sikerülni fog, vágj bele bátran!

Tejkaramella

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés ideje:

 Egy óra.

Elkészítés menete:

Ahogy az összetevők számából is látszik, nem egy bonyolult édesség ez, ám annál több türelmet igényel az elkészítése. Mérd ki a tejet egy lábasba, keverd bele a cukrot és a vajat, majd gyújts alá kis lánggal, és kezdd el lassan forralni. Időnként keverd meg, de egyébként hagyhatod, csak ügyelj, hogy le ne égjen. Amikor kezd besűrűsödni és barnás színt ölteni, akkor még keverj rajta párat, majd vedd le a tűzről. 

Add hozzá a vajat, majd bélelj ki egy kisméretű tepsit olajos fóliával, és egyengesd el benne a masszát. Tedd hideg helyre, egy éjszaka állás után borítsd ki, szeleteld fel, és már fogyaszthatjátok is.

Még több gyermekkort idéző finomság

Megunhatatlan receptek.

Ezt is szeretjük