Emlékszel a tejkaramellára?
Így készítsd otthon!
A pofonegyszerű édességet nem csak a piacokon és a boltokban szerezheted be.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vaj, a cukor és a tej hármasából készül ez az édesség, ami egyáltalán nem kalóriaszegény, viszont ellenállhatatlanul finom.

Ha még sohasem jártál a konyhában, ez az édesség akkor is sikerülni fog, vágj bele bátran!

Tejkaramella

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés ideje:

 Egy óra.

Elkészítés menete:

Ahogy az összetevők számából is látszik, nem egy bonyolult édesség ez, ám annál több türelmet igényel az elkészítése. Mérd ki a tejet egy lábasba, keverd bele a cukrot és a vajat, majd gyújts alá kis lánggal, és kezdd el lassan forralni. Időnként keverd meg, de egyébként hagyhatod, csak ügyelj, hogy le ne égjen. Amikor kezd besűrűsödni és barnás színt ölteni, akkor még keverj rajta párat, majd vedd le a tűzről. 

Add hozzá a vajat, majd bélelj ki egy kisméretű tepsit olajos fóliával, és egyengesd el benne a masszát. Tedd hideg helyre, egy éjszaka állás után borítsd ki, szeleteld fel, és már fogyaszthatjátok is.

Még több gyermekkort idéző finomság

Megunhatatlan receptek.

Ezt is szeretjük