Hagyományos Kossuth-kifli recept
15 perc összedobni, aztán már csak sülnie kell
Gyors és ellenállhatatlan sütemény, amit bárki elkészíthet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem kenyérre szeretnéd kenni a lekvárt, hanem valami sokkal finomabbra, készíts Kossuth-kiflit! Ezen az omlós süteményen van a legjobb helyen a nyáron befőzött gyümölcs.

A diót egy kis mézzel is elkeverheted, úgy egészen különleges, mázas teteje lesz a kész sütinek.

Kossuth-kifli

Hozzávalók:

  • 40 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 2 közepes citrom
  • 1 csipet só
  • 15 dkg dióbél

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, ez legyen az első lépés. A fehérjéhez add hozzá a csipetnyi sót, majd habverővel verd kemény habbá, aztán tedd félre. A sárgáját keverd simára a cukorral, majd olvaszd meg kicsit a vajat, és add hozzájuk. A citromokat nagyon alaposan tisztítsd meg, majd reszeld héjukat ehhez a keverékhez, és facsard mellé a levüket is.

Ezután add hozzájuk a felvert habot, majd szitáld hozzájuk a lisztet is, és keverd az egészet homogén masszává. A sütőt melegítsd elő 200 Celsius-fokra.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, majd szórd meg a dióbéllel - előtte célszerű durvára törni. Ha mindezzel megvagy, told be a sütőbe, és nagyjából 15-20 perc alatt süsd készre, majd, ha kihűlt, egy pohárral szaggasd kifliformájúra.

Egyszerű, de nagyszerű sütemények piskótatésztából

Finomak, és bármikor összedobhatod őket!

Ezt is szeretjük