Így készül a bögrés fánk
Porcukorba forgatva az igazi
A farsangi szezon közeledtével jegyezd meg ezt az egyszerű fánkreceptet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bögrés sütik diadalmenete sohasem fog véget érni, hiszen ennél egyszerűbben lehetetlenség összedobni egy-egy édességet, ami ráadásul finom is.

Ha szereted, rejts a tésztába mazsolát is, egy kis vaníliás cukorral pedig még ízletesebbé varázsolhatod a fánkokat.

Bögrés fánk

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 kis pohár natúr joghurt - 30 dkg
  • 2 evőkanálnyi cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • bő, forró olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Rettentő egyszerű feladatod lesz! Készíts elő egy alkalmas tálat, majd borítsd bele a lisztet, üsd rá a tojásokat, add hozzá a cukrot, a sütőport és a csipetnyi sót is. Ezután add hozzá a joghurt kétharmadát, keverd el, majd adagold apránként a maradékot addig, amíg jól formálható, kicsit lágy masszát nem kapsz.

Amikor ez megvan, hagyd egy kicsit a tálban, és egy mélyebb serpenyőben forrósíts olajat. Végy elő egy öblösebb evőkanalat, formázz vele apró fánkokat a masszából, aztán tedd a forró olajba őket.

Ha minden jól megy, akkor maguktól megfordulnak, amelyik nem tesz így, annak segíts egy kicsit, hogy jól megpiruljon mindenhol. Tálaláskor szórd meg jó alaposan porcukorral, és adj mellé házi lekvárt is!

Még több bögrés finomság

Süss minél többet az egyszerű édességekből!

Ezt is szeretjük