Püspökkenyér maradékokból

Gazdaságos desszert

A karácsonyi bevásárlások után mindig van a kamrában valami, amiből édesség lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte bármilyen aszalt gyümölcsöt felhasználhatsz a püspökkenyérhez, ahogy maradék csokit vagy a sütikből kimaradt diót, mogyorót is.

Már az ünnepek előtt is elkészítheted ezt a finomságot, és egy szép csomagolásban akár ajándékként is átadhatod.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg aszalt gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg baracklekvár
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, mind a fehérjét, mind a sárgáját egy nagyobb, mélyebb tálban helyezd el. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd jöhet hozzá a kekszmorzsa, a vaníliás cukor, a liszt és a sütőpor, utóbbi kettőt a legjobb, ha szitálod. A fehérjét egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a sárgájás mixtúrához.

A lekvárt a gyümölcsökkel keverd össze, majd egy kivajazott őzgerinc formában egyengesd el a massza felét, arra adagold a lekváros-gyümölcsös szószt, majd jöhet a massza másik fele, vagy mielőtt a formába öntenéd, keverd össze a masszát és a gyümölcsös keveréket, és így, egyben egyengesd el a formában. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, süsd benne aranybarnára a sütit, és már kész is vagy vele. Ha van még kedved kicsit pepecselni, olvasztott csokoládéval öntsd nyakon az egészet.

Lélekmelengető ünnepi italok

A fehér karácsony és a nulla fok közeli hőmérséklet mennyei velejárói a forró innivalók, amelyek mindig jobb kedvre derítenek.

Isteni forró italok a hideg hónapokra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük