Püspökkenyér maradékokból
Gazdaságos desszert
A karácsonyi bevásárlások után mindig van a kamrában valami, amiből édesség lehet.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte bármilyen aszalt gyümölcsöt felhasználhatsz a püspökkenyérhez, ahogy maradék csokit vagy a sütikből kimaradt diót, mogyorót is.

Már az ünnepek előtt is elkészítheted ezt a finomságot, és egy szép csomagolásban akár ajándékként is átadhatod.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg aszalt gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg baracklekvár
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, mind a fehérjét, mind a sárgáját egy nagyobb, mélyebb tálban helyezd el. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd jöhet hozzá a kekszmorzsa, a vaníliás cukor, a liszt és a sütőpor, utóbbi kettőt a legjobb, ha szitálod. A fehérjét egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a sárgájás mixtúrához.

A lekvárt a gyümölcsökkel keverd össze, majd egy kivajazott őzgerinc formában egyengesd el a massza felét, arra adagold a lekváros-gyümölcsös szószt, majd jöhet a massza másik fele, vagy mielőtt a formába öntenéd, keverd össze a masszát és a gyümölcsös keveréket, és így, egyben egyengesd el a formában. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, süsd benne aranybarnára a sütit, és már kész is vagy vele. Ha van még kedved kicsit pepecselni, olvasztott csokoládéval öntsd nyakon az egészet.

Lélekmelengető ünnepi italok

A fehér karácsony és a nulla fok közeli hőmérséklet mennyei velejárói a forró innivalók, amelyek mindig jobb kedvre derítenek.

Ezt is szeretjük