Püspökkenyér maradékokból

Gazdaságos desszert

A karácsonyi bevásárlások után mindig van a kamrában valami, amiből édesség lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte bármilyen aszalt gyümölcsöt felhasználhatsz a püspökkenyérhez, ahogy maradék csokit vagy a sütikből kimaradt diót, mogyorót is.

Már az ünnepek előtt is elkészítheted ezt a finomságot, és egy szép csomagolásban akár ajándékként is átadhatod.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg aszalt gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg baracklekvár
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, mind a fehérjét, mind a sárgáját egy nagyobb, mélyebb tálban helyezd el. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd jöhet hozzá a kekszmorzsa, a vaníliás cukor, a liszt és a sütőpor, utóbbi kettőt a legjobb, ha szitálod. A fehérjét egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a sárgájás mixtúrához.

A lekvárt a gyümölcsökkel keverd össze, majd egy kivajazott őzgerinc formában egyengesd el a massza felét, arra adagold a lekváros-gyümölcsös szószt, majd jöhet a massza másik fele, vagy mielőtt a formába öntenéd, keverd össze a masszát és a gyümölcsös keveréket, és így, egyben egyengesd el a formában. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, süsd benne aranybarnára a sütit, és már kész is vagy vele. Ha van még kedved kicsit pepecselni, olvasztott csokoládéval öntsd nyakon az egészet.

Lélekmelengető ünnepi italok

A fehér karácsony és a nulla fok közeli hőmérséklet mennyei velejárói a forró innivalók, amelyek mindig jobb kedvre derítenek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük