Püspökkenyér maradékokból
A karácsonyi bevásárlások után mindig van a kamrában valami, amiből édesség lehet.
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Szinte bármilyen aszalt gyümölcsöt felhasználhatsz a püspökkenyérhez, ahogy maradék csokit vagy a sütikből kimaradt diót, mogyorót is.

Már az ünnepek előtt is elkészítheted ezt a finomságot, és egy szép csomagolásban akár ajándékként is átadhatod.
Püspökkenyér
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 40 dkg aszalt gyümölcs
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kekszmorzsa
- 5 dkg baracklekvár
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, mind a fehérjét, mind a sárgáját egy nagyobb, mélyebb tálban helyezd el. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd jöhet hozzá a kekszmorzsa, a vaníliás cukor, a liszt és a sütőpor, utóbbi kettőt a legjobb, ha szitálod. A fehérjét egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a sárgájás mixtúrához.
A lekvárt a gyümölcsökkel keverd össze, majd egy kivajazott őzgerinc formában egyengesd el a massza felét, arra adagold a lekváros-gyümölcsös szószt, majd jöhet a massza másik fele, vagy mielőtt a formába öntenéd, keverd össze a masszát és a gyümölcsös keveréket, és így, egyben egyengesd el a formában. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, süsd benne aranybarnára a sütit, és már kész is vagy vele. Ha van még kedved kicsit pepecselni, olvasztott csokoládéval öntsd nyakon az egészet.
Lélekmelengető ünnepi italok
A fehér karácsony és a nulla fok közeli hőmérséklet mennyei velejárói a forró innivalók, amelyek mindig jobb kedvre derítenek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- méz
- gesztenye
Gesztenyepüré házilag

- hagyomány
- túró
Az eredeti vargabéles receptje

- dió
- citrom