Gesztenyepüré házilag
Régen így készítették
Ugyan sokkal gyorsabban elkészítheted a gesztenyepürét masszából, de az íze miatt érdemes ezt is kipróbálnod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gesztenyemassza lereszelésénél egy kicsit többet jelent az igazi gesztenyepüré, ne légy rest, készítsd el úgy, ahogyan elődeink, és élvezd a nosztalgikus ízeket.

Az ízét gazdagíthatod némi vanília segítségével, az állagán pedig egy kis olvasztott vajjal lágyíthatsz.

Gesztenyepüré

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 15 dkg méz
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A kevés hozzávaló kissé becsapós, mert ugyan valóban elég lesz ennyi alapanyag, azonban ez nem jelenti azt, hogy munkád is kevés lesz. Egy nagyobb lábasban, amiben majd elférnek a gesztenyék, forralj vizet, metszd be a páciensek tetejét, és úsztasd meg benne az összes példányt - lehetőleg szép nagyokat válogass össze, hogy megkönnyítsd a dolgod. Miután átmelegedtek, távolítsd el a héjukat - mindig csak annyit vegyél ki egyszerre, amit gyorsan meg tudsz pucolni, melegen sokkal könnyebb ez a művelet.

Az eltávolított héjú gesztenyéket daráld le egy húsdarálón, a legjobb az, ha még melegen tudod ezen is átküldeni őket. Innen már gyerekjáték a feladat, add hozzá a mézet és a rumot, mindkettő mennyiségét ízlés szerint variálhatod, keverd egyenletes masszává az egészet, és már kész is van. Amiről úgy gondolod, hogy nem fogod elfogyasztani hirtelen, azt fagyaszd le.

A hazai cukrászdák kedvencei

Ha egy jó desszertre vágysz, nem kell elvándorolnod a legközelebbi cukiba, inkább készítsd el otthon a legfinomabb édességeket!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük