Csokoládés-karamellás szelet
Mennyei édesség vasárnapra
A karamell és a csokoládé kiváló párost alkotnak, készítsd el magadnak ezt a finomságot!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha vendégeket vársz, vagy kényeztetésre vágysz és nem akarsz órákig pepecselni az édességgel, ez neked való sütemény, isteni finom és nem nagyon fogod elrontani.

Kávé mellé a legjobb desszert, de magában sem vallasz vele szégyent, mindenki imádni fogja.

Csokoládés-karamellás szelet

Hozzávalók:

  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm porcukor
  • 200 gramm vaj
  • 200 gramm tejcsokoládé

A karamell réteghez:

  • 3 dl sűrített tej
  • 4 evőkanál juharszirup vagy cukornádszirup
  • 200 gramm vaj

Elkészítés ideje:

50 perc 

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukrot és a vajat keverd habosra egy kézi mixerrel, magas fokozaton. Ha szépen összeállt, keverd hozzájuk a lisztet is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyengesd el az így kapott tésztát, majd told be a sütőbe és süsd aranybarnára, nagyjából 20-30 perc alatt.

A karamellás réteg összetevőit keverd össze egy főzőedényben, majd lassú tűzön forrald fel őket és folyamatosan keverd a forrás után körülbelül 4-5 percig, amíg besűrűsödik. Ha megsült a tészta, egyengesd el ezt a réteget rajta, majd hűtsd le. Végül, de nem utolsósorban olvaszd fel a csokoládét víz felett, majd kend a megdermedt karamellás réteg tetejére, ne forrón, inkább csak szobahőmérsékletűre hűtve. 

Mennyei finomságok a nagyi konyhájából

A klasszikus ízek egész életünkben velünk maradnak, válogass a legfinomabb fogások közül és készítsd el egy kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük