Csokoládés-karamellás szelet
Mennyei édesség vasárnapra
A karamell és a csokoládé kiváló párost alkotnak, készítsd el magadnak ezt a finomságot!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha vendégeket vársz, vagy kényeztetésre vágysz és nem akarsz órákig pepecselni az édességgel, ez neked való sütemény, isteni finom és nem nagyon fogod elrontani.

Kávé mellé a legjobb desszert, de magában sem vallasz vele szégyent, mindenki imádni fogja.

Csokoládés-karamellás szelet

Hozzávalók:

  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm porcukor
  • 200 gramm vaj
  • 200 gramm tejcsokoládé

A karamell réteghez:

  • 3 dl sűrített tej
  • 4 evőkanál juharszirup vagy cukornádszirup
  • 200 gramm vaj

Elkészítés ideje:

50 perc 

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukrot és a vajat keverd habosra egy kézi mixerrel, magas fokozaton. Ha szépen összeállt, keverd hozzájuk a lisztet is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyengesd el az így kapott tésztát, majd told be a sütőbe és süsd aranybarnára, nagyjából 20-30 perc alatt.

A karamellás réteg összetevőit keverd össze egy főzőedényben, majd lassú tűzön forrald fel őket és folyamatosan keverd a forrás után körülbelül 4-5 percig, amíg besűrűsödik. Ha megsült a tészta, egyengesd el ezt a réteget rajta, majd hűtsd le. Végül, de nem utolsósorban olvaszd fel a csokoládét víz felett, majd kend a megdermedt karamellás réteg tetejére, ne forrón, inkább csak szobahőmérsékletűre hűtve. 

Mennyei finomságok a nagyi konyhájából

A klasszikus ízek egész életünkben velünk maradnak, válogass a legfinomabb fogások közül és készítsd el egy kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük