Fahéjas almatorta

Igazi őszi ízek

Az almával és fahéjjal készülő édességek az őszi-téli szezon jellegzetes finomságai, ahogyan ez az édes torta is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alig fél órát kell vele pepecselned, aztán már csak a sütőre kell várnod, hogy elkészüljön az omlós édesség, ami kiváló desszert, vagy délutáni finomság lehet.

Egy gombóc vaníliafagyi minden almás sütit nagymértékben feldob, de egy kis diós-lekváros keverékkel is gazdagíthatod a feltétet.

Fahéjas almatorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csapott evőkanál fahéj
  • 6 db közepes méretű alma
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

Az almákat pucold meg, vágd ki a közepüket, aztán szeleteld mindegyiket félbe és vágj belőlük kisebb cikkeket, csepegtesd rájuk a fél citrom levét és szórd meg fahéjjal, keverd össze, majd tedd félre. A sütőport keverd össze a liszttel. A tojásokat válaszd ketté. A vajat keverd simára a cukorral, majd add hozzá a sárgájákat, kapard hozzájuk a vaníliát, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzájuk a lisztet.

A fehérjéket verd kemény habbá a só társaságában, majd figyelve, hogy ne törjön, keverd a lisztes masszához. Ha mindezzel megvagy, vedd elő a kedvenc 26 centi átmérőjű tortaformádat, lisztezd ki, majd egyengesd el benne a masszát, terítsd el rajta az almacikkeket, aztán 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre, körülbelül 50 percig.

Hazai klasszikusok

A magyar ételek a világ minden táján jól ismertek, akár húsokról, akár édességekről legyen szó, most az utóbbiakat emeltük ki

Rigójancsi, Dobos-torta, Rákóczi-túrós

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük