Foszlós márványos-kakaós kalács
A gyerekek imádni fogják
Egy szép nagy, frissen sült kakaós kalácsnak képtelenség ellenállni, már az illata is csábító.
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Millie Bobby Brown frizuráiból könnyű ihletet meríteni: ezek a legnőiesebb fazonok, amiket kipróbált »
- Kihajtja a felesleges vizet, serkenti az anyagcserét: vitaminokban gazdag turmix cukkinivel »
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ha egy vasárnap reggel arra ébredsz, hogy rögtön sütnöd kell valamit, ne habozz, készíts egy finom kakaós kalácsot!


Kend meg a tetejét mogyorókrémmel vagy lekvárral, vagy akár mártogasd a reggeli kávédba, kakaódba!
Kakaós kalács
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csomag élesztő
- 1 dl étolaj
- kevés só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A hozzávalók között kiszúrhattad az élesztőt, ez csak egyet jelenthet: langyos cukros tejben fel kell futtatnod, és amíg felfut, mérd ki a lisztet, csinálj a közepére egy mélyedést, és majd abba öntsd a felfuttatott élesztőt tejestül, mindenestül. Ha összeállt, gyurmázd egy kicsit, aztán fedd le egy konyharuhával, és tedd félre, amíg a duplájára nem kel. A porcukrot keverd el a margarinnal és a kakaóval, ez lesz majd a töltelék.
Ha már szépen megkelt a tészta, hangulatodnak megfelelően szedd ketté vagy hagyd egyben, készíts cipót belőle, nyújtsd ki, kend meg a töltelékkel, csavard fel, és tedd kivajazott tepsibe. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, told be a nyers sütit, és körülbelül 30 perc múlva kész a remekmű.
Receptek kezdőknek
Ha még nem mozogsz teljesen otthonosan a konyhában, de ismerőseidet le szeretnéd nyűgözni, válassz a biztosan hibátlanul elkészíthető receptek közül!
OLVASD EL EZT IS!

- rizs
- puding
Fahéjas-mazsolás rizspuding

- barack
- lekvár
A tökéletes sárgabaracklekvár receptje

- sütemény
- piskóta