Az eredeti vargabéles receptje
Túrós kedvenc
Ha a túrós rétest szereted, a vargabélest imádni fogod, tulajdonképp ugyanaz a kettő, csak az utóbbi egy kicsit gazdagabb.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha még sose készítetted, akkor se aggódj egy percig sem, szinte elronthatatlan ez az édesség, cserébe pedig isteni finom, így csak nyerhetsz vele.

A mazsola elhagyható belőle, ha nagyon nem szereted, de jobb, ha inkább megkedveled, hiszen úgy teljes az élmény.

Vargabéles

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 25 dkg széles metélt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg, bő, forró, enyhén sós vízben. Ha már elég puha - nem kell, hogy túl puha legyen! -, szűrd le és keverd el a vaj felével. A túrót törd át egy szitán. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd simára a cukrokkal, majd add hozzá a túrót. Reszeld melléjük a citrom héját ízlésednek megfelelő mennyiségben, majd jöhet a mazsola és a tejföl is.

A tojásfehérjét verd kemény habbá és ezt is add a keverékhez, majd ha mindenki együtt van, keverd el a tésztával az egészet. Vedd elő a feladatra szánt tepsit. Olvaszd meg a maradék vajat. Jöhetnek a réteslapok: fektess egyet a tepsi aljára, majd kend meg vajjal, majd ismételd ezt még meg kettővel. Ha ezzel kész vagy, egyengesd el a tojásos-tésztás keveréket rajtuk, majd ismét jöhetnek a réteslapok, ugyanígy egyenként megvajazva. Miután kész vagy a művelettel, 160-170 fokra előmelegített sütőben süsd szép barnára. 

A legjobb túrós desszertek

A túró kiváló alapanyag, ha valamilyen sütin töröd a fejed, nézd meg, mennyi mindenre használhatod!

Ezt is szeretjük