A 8 legfinomabb szilvás édesség: a gombóctól a pitéig
A legkülönfélébb szilvás édességek az időszak nagy kedvencei. Kísérletezz különféle újdonságokkal, és készítsd el újra a már bevált sütiket.

Itt a szilvaszezon, használd ki, egyél a lédús, zamatos gyümölcsből minél többet, utána pedig csempészd különböző sütikbe. Érdemes augusztusban és szeptemberben rendszeresen fogyasztani, hisz antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. Viszonylag kalóriaszegény gyümölcs, 10 dekagramm szilvában nagyjából 50 kalória található.
A szilva a konyhában remek alapanyag, a legváltozatosabban felhasználhatod. Nyersen kerülhet salátába, pektintartalma miatt sűrű lekvárt főzhetsz belőle, amit aztán különféle sütikbe, kelt tésztákba, buktákba, tekercsekbe is tehetsz. Szezonban mindenképpen készíts szilvából gombócot, de rakhatod a csonthéjas gyümölcsöt piskótába, muffinba, kevert tésztákba és a legkülönbözőbb pitékbe is.
A legfinomabb szilvás édességek
A szilvát egyszerűen elteheted télire. A fagyasztás mellett főzhetsz belőle kompótot, aszalhatod. A szilvát feldobhatod különféle ízesítőkkel, a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, a kardamom is jól illik hozzá. Ha egy kis különlegességre vágysz, vesd be a szilvás szószokat, mártásokat, és tedd velük izgalmasabbá a különféle sülteket, vadakat. További ötletekért nézd meg képes összeállításunkat!
OLVASD EL EZT IS!

- lekvár
- piskótatekercs
A 8 legfinomabb házi lekváros süti receptje: a piskótától a buktáig

- sütemény
- édességek