Könnyű fasírtok

Ahogyan anyukád csinálta

A fasírt remek hétvégi ebéd, és a nagy mennyiség elkészítése sem kerül több időbe, mint az, ha négy adagot csinálnál.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fasírtnak millió változata van, minden háziasszony másképp készíti. Bár biztosan kóstoltál már több variációt is, azért a legfinomabb az, amit anyukád csinál.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld hát ki receptjeinket, melyek a klasszikus otthoni fasírton kívül ízletes alkotásokat is tartalmaznak, és készíts egy finom családi ebédet, aminek biztosan te lehetsz a koronázatlan királynője!

Klasszikus fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A kenyeret áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és gyúrd össze két tojással, a zúzott fokhagymával és a darált hússal.

Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kezed segítségével formázz kis golyókat. Forgasd bele lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd ki a golyókat.

Zelleres fasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 20 dkg zeller
  • 4 kanál tej
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • majoránna
  • curry

A zellert reszeld le, majd a hússal, a tojásokkal és a tejjel keverd össze. A hagymát aprítsd fel, és csipetnyi pirospaprikával, majoránnával, curryvel és sóval együtt gyúrd a húsos masszához. A kezeddel formázz kis fasírtgolyókat, és felhevített olajban süsd ki őket.

Csirkefasírt sajtmártásban

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg edámi sajt
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • bors

A hagymát aprítsd fel, majd a hússal és a felkockázott szalonnával dolgozd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Formázz fasírtokat a masszából, és forró olajban süsd ki őket. A vajból és a lisztből készíts rántást, majd öntsd fel a tejjel, és néhány percig főzd. A sajtot reszeld hozzá, és addig kevergesd, míg el nem olvad. Végül a mártást öntsd egy tűzálló tálba, helyezd bele a fasírtokat, a félbevágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Fűszeres fasírtrudak

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg torma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál curry
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A hagymát aprítsd fel. A tormát tisztítsd meg és reszeld le. Keverd őket a húshoz a tojással és a ketchuppel együtt. Szórd meg a felsorolt fűszerekkel, és gyúrd össze. Ha a massza nagyon puha lenne, adj hozzá pici zsemlemorzsát. Formázz belőle hosszúkás fasírtrudakat, és egy olajjal kikent tepsibe rakd őket bele. Előmelegített sütőben nagyjából negyed óra alatt süsd készre.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük