8 változatos fogás a kalóriaszegény karfiolból: tészták, rakottasok, levesek alapja is lehet
Nézd, mennyi mindent készíthetsz karfiolból! Az egészséges és kalóriaszegény zöldséget számtalan módon felhasználhatod.

A karfiolból készült ételek tárháza szinte kimeríthetetlen: készülhet belőle a megszokott levesen, rakottason és bundázott zöldségen túl tészta vagy akár a rizshez hasonló, de jóval egészségesebb köret.
A karfiol igazi szuperzöldség az őszi-téli hónapokban: tele van rostokkal, így javítja az emésztést, C-vitamin-tartalma pedig az immunrendszerre van jótékony hatással. Külön öröm, hogy olcsó, így kevés pénzből lakhat jól vele a család.
Karfiolból készült ételek
A karfiol jól jön hétköznapokon és hétvégén, ebédre vagy vacsorára, főételként vagy köretként is. Aki nincs annyira oda az ízéért, az fűszerezheti bátrabban is, vagy elkészítheti a megszokottól eltérő módokon is. Az alábbi válogatásban biztos, hogy te is megtalálod majd azt a receptet, amit szívesen kipróbálsz.
Ha már karfiol, nézd meg, hogyan használhatod fel az összes részét!
El ne dobd a leveleit: inkább kattints ide, és nézd meg, hogyan használhatod fel, akárcsak a cékla zöldjét vagy a brokkoli szárát.
A legtöbben kidobják, pedig ehető és egészséges: 4 jótékony hatású zöldség, ami változatosan használható fel
Egyes zöldségek sokkal változatosabban használhatók fel, mint gondolnád, olyan részeikből is egészséges finomságok készíthetők, amelyek gyakran a kukában végzik.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!

- lencse
- egytálétel