8 változatos fogás a kalóriaszegény karfiolból: tészták, rakottasok, levesek alapja is lehet

Nézd, mennyi mindent készíthetsz karfiolból! Az egészséges és kalóriaszegény zöldséget számtalan módon felhasználhatod.

Karfiolból készült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiolból készült ételek tárháza szinte kimeríthetetlen: készülhet belőle a megszokott levesen, rakottason és bundázott zöldségen túl tészta vagy akár a rizshez hasonló, de jóval egészségesebb köret. 

A karfiol igazi szuperzöldség az őszi-téli hónapokban: tele van rostokkal, így javítja az emésztést, C-vitamin-tartalma pedig az immunrendszerre van jótékony hatással. Külön öröm, hogy olcsó, így kevés pénzből lakhat jól vele a család.

Karfiolból készült ételek

A karfiol jól jön hétköznapokon és hétvégén, ebédre vagy vacsorára, főételként vagy köretként is. Aki nincs annyira oda az ízéért, az fűszerezheti bátrabban is, vagy elkészítheti a megszokottól eltérő módokon is. Az alábbi válogatásban biztos, hogy te is megtalálod majd azt a receptet, amit szívesen kipróbálsz.

Télen is mennyei zöldséglevest készíthetsz: ez a színpompás fogás csupa olyan hozzávalóból áll, amelyek a hűvösebb hónapokban is elérhetők.
Pakold a brokkolit és a karfiolt egy tepsibe, és süsd össze sajtos szósszal: így készül a tökéletes, húsmentes egytálétel.
Sütőben sütve egészen más íze lesz a karfiolnak: jól megy hozzá a joghurtos, fűszeres szósz is.
A karfiolrizst úgy használhatod fel, mint a hagyományost, csak éppen jóval egészségesebb annál: szaftos húsok mellé tökéletes köret.
A vegetáriánus ételekről sokaknak azonnal a rántott karfiol ugrik be: így készítheted el otthon is tökéletesre.
A gluténmentes karfiolkrokettet kókuszliszt tartja egyben, és olajban sül ropogósra.
Süsd ki a karfiolt tepsiben izgalmas, kefires ízesítéssel! Az intenzív ízű mártás egészen új értelmet ad a zöldségnek.
A ropogós rakott tészták kedvelői mindenképp próbálják ki ezt a karfiolos változatot is.

Ha már karfiol, nézd meg, hogyan használhatod fel az összes részét!

El ne dobd a leveleit: inkább kattints ide, és nézd meg, hogyan használhatod fel, akárcsak a cékla zöldjét vagy a brokkoli szárát.

A legtöbben kidobják, pedig ehető és egészséges: 4 jótékony hatású zöldség, ami változatosan használható fel

Egyes zöldségek sokkal változatosabban használhatók fel, mint gondolnád, olyan részeikből is egészséges finomságok készíthetők, amelyek gyakran a kukában végzik.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary) 

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük