Sütőben sült karfiol fűszeres, kefires bundában: hús nélkül is teljes értékű ebéd
A fűszeres, kefires bundában sült karfiol annyira finom és laktató, hogy tényleg nem hiányzik mellőle a hús.

buffalo karfiol
beauty and style
Top olvasott cikkek

Buffalo-karfiolnak is nevezik a fűszeres, kefires bundában kisült zöldséget, amelyet csípős máz tesz még vonzóbbá. Mivel sütőben készül, túl sok zsiradékot sem vesz fel. Fokhagymás, tejfölös mártogatóssal az igazi.

Buffalo-karfiol kefires bundában

Hozzávalók 4 személyre

A karfiolhoz

  • 45 dkg kefir
  • 20 dkg liszt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál juraszirup
  • 2 karfiol
  • 2 evőkanál füstölt paprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 teáskanál
  • késhegynyi chili

A mártogatóshoz

  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a kefirt a liszttel, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a sóval és a köménnyel. A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, csepegtesd le, és forgasd a kefires masszába. Egyengesd el a bundázott zöldséget sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 190 fokos sütőbe fél órára, amíg roppanósra sül. Közben a juharszirupot olvaszd össze a vajjal, adj hozzá ízlés szerint chilt, és a sütés utolsó tíz percében kend a karfiolok tetejére.

A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a fokhagymaporral, a citromlével és a frissen őrölt borssal. Tartsd a hűtőben, amíg a karfiolok ki nem sülnek, és ezzel kínáld a zöldséget.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük