Ropogósra sütött gluténmentes karfiolkrokett: izgalmas és egészséges köret
A ropogós, gluténmentes karfiolkrokettet kókuszliszttel is elkészítheted, így nem igazán egészséges köretet varázsolhatsz az asztalra.

karfiolkrokett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gluténmentes karfiolkrokett tökéletes választás akár szaftos húsételek mellé, akár valamilyen finom mártogatóssal. Legjobb kókuszliszttel készíteni, de mindig óvatosan adagold, mert már egy kis mennyiség is nagyon sok nedvességet felvesz belőle.

Gluténmentes karfiolkrokett

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg karfiol (tisztítás után mérve)
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és forró, sós vízben nagyjából húsz perc alatt főzd teljesen puhára. Ha kész, szedd ki, még melegen törd össze, vagy vágd apró darabokra, sózd és borsozd meg, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá a tojást, a tejet, és annyi kókuszlisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Keverd el az aprított petrezselyemmel, gyúrd alaposan össze, formálj belőle hengereket, és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Vajjal és fűszerekkel együtt sütve is ellenállhatatlan a karfiol.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk nagy előnye, hogy az IgA és IgG antitestek jelenlétét is kimutatja, így rögtön fény derülhet még a rejtett gluténérzékenységre is. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük