Ropogósra sütött gluténmentes karfiolkrokett: izgalmas és egészséges köret

A ropogós, gluténmentes karfiolkrokettet kókuszliszttel is elkészítheted, így igazán egészséges köretet varázsolhatsz az asztalra.

Gluténmentes karfiolkrokett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes karfiolkrokett tökéletes választás akár szaftos húsételek mellé, akár valamilyen finom mártogatóssal. Legjobb kókuszliszttel készíteni, de mindig óvatosan adagold, mert már egy kis mennyiség is nagyon sok nedvességet felvesz belőle.

Gluténmentes karfiolkrokett

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg karfiol (tisztítás után mérve)
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és forró, sós vízben nagyjából húsz perc alatt főzd teljesen puhára. Ha kész, szedd ki, még melegen törd össze, vagy vágd apró darabokra, sózd és borsozd meg, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá a tojást, a tejet, és annyi kókuszlisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Keverd el az aprított petrezselyemmel, gyúrd alaposan össze, formálj belőle hengereket, és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Vajjal és fűszerekkel együtt sütve is ellenállhatatlan a karfiol.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük