8 isteni rakottas hús nélkül: zöldségekből is laktató ebéd készülhet

A húsmentes rakottasok is rendkívül táplálóak és vitamindúsak lehetnek, ha pedig ötletesen fűszerezed őket, az ízükre sem lesz panasz.

Húsmentes rakottasok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakottasokat húsmentesen is készíthetsz sok-sok tejföllel, sajttal, esetleg rizzsel, krumplival összesütve. Ha teljesen vegán étrendet követsz, a tejtermékeket is helyettesítheted valamilyen növényi alternatívával.

A rakott krumplit, rakott karfiolt mindenki ismeri. Ha jól vannak fűszerezve, és sok-sok finom tejszínnel, sajttal sülnek egybe, nem hiányzik róluk a hús vagy a kolbász. Hasonlóan finom fogásokat készíthetsz lencséből, kelbimbóból is. A ropogósra sült tészta is egészségesebb akkor, ha zöldségekkel pakolod meg.

Húsmentes rakottasok

A téli időszakban is sokféle, finomabbnál finomabb zöldségeket szerezhetsz be: ilyenkor a legfinomabb a karfiol, a brokkoli és az édeskrumpli. Gombát, lencsét és krumplit egész évben fogyaszthatsz, de a hidegebb hónapokban jobban megnő a szerepük. Állíts össze belőlük változatos, egészséges fogásokat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük