Könnyű joghurtos citromkrém percek alatt - Hűsítő desszert pofonegyszerűen

A selymesen lágy, savanykás citromkrémnél jobb nyári frissítőt aligha készíthetsz.

Joghurtos citromkrém

Ha nem vágysz túl édes desszertre, dobj össze gyorsan egy nagy adag könnyű, habos citromkrémet. A savanykás, jól behűtött pohárkrém a kánikulában is felüdít. Ezzel az édességgel nosztalgiázhatsz, hiszen nagyon hasonlít a '80-as évek bolti kedvencére. 

Rétegezve is érdemes kipróbálni, piskótával, keksszel, gyümölcsökkel még jobban mutat a pohárban. Ha savanykásabban szereted, akkor két citromból készítsd, és ne adj hozzá vizet.

Joghurtos citromkrém

Hozzávalók

  • 30 dkg joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 15 perc

A cukrot és a tojássárgáját keverd szinte fehéredésig. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját. Tedd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezt követően húzd le a tűzről, és tedd hozzá a vajat.

Amikor kihűl, keverd hozzá a joghurtot, majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Adagold a krémet tálkákba. Díszítheted reszelt citromhéjjal, mentával vagy karikákra vágott citrommal. Tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy megdermedjen, jól lehűljön és az ízek összeérjenek. 

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük