Könnyű joghurtos citromkrém percek alatt - Hűsítő desszert pofonegyszerűen
A selymesen lágy, savanykás citromkrémnél jobb nyári frissítőt aligha készíthetsz.

Ha nem vágysz túl édes desszertre, dobj össze gyorsan egy nagy adag könnyű, habos citromkrémet. A savanykás, jól behűtött pohárkrém a kánikulában is felüdít. Ezzel az édességgel nosztalgiázhatsz, hiszen nagyon hasonlít a '80-as évek bolti kedvencére.
Rétegezve is érdemes kipróbálni, piskótával, keksszel, gyümölcsökkel még jobban mutat a pohárban. Ha savanykásabban szereted, akkor két citromból készítsd, és ne adj hozzá vizet.

Joghurtos citromkrém
Hozzávalók
- 30 dkg joghurt
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 1 citrom
- 1 evőkanál víz
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 15 perc
A cukrot és a tojássárgáját keverd szinte fehéredésig. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját. Tedd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezt követően húzd le a tűzről, és tedd hozzá a vajat.
Amikor kihűl, keverd hozzá a joghurtot, majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Adagold a krémet tálkákba. Díszítheted reszelt citromhéjjal, mentával vagy karikákra vágott citrommal. Tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy megdermedjen, jól lehűljön és az ízek összeérjenek.