Így süsd meg a tökéletes brownie-t!
A brownie a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető sütije. Pár harapás, és az ízek mennyországában érzed magad.
Már Gombóc Artúr is megmondta, hogy a csokoládét minden formában lehet szeretni. Ez vonatkozik a csokis süteményekre is. A kezdő háziasszonyok nagy barátja a brownie. Nevét barna színéről kapta.
Azonban ma már számos változata létezik, tulajdonképpen, ha az arányok megfelelőek, bármit bele lehet sütni.
A tökéletes brownie
Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 30 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 rúd vanília belseje
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 rúd vanília belseje
A vajat, a porcukrot és a vaníliarúd belsejét géppel keverd össze. Add hozzá egyenként a tojássárgákat. Egy másik edényben a lisztet, a sütőport és a kakaóport keverd össze. Öntsd össze a kettőt. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
Kenj ki vajjal egy tepsit, lisztezd be, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a közepe már nem ragad. Hagyd kihűlni, majd darabold fel.
Olvaszd fel a vajat, a mézet, illetve a vizet lassú tűzön a cukorral. Keverd hozzá a vaníliarúd belsejét és a kakaóport. Vékonyan kend meg a tésztákat, és, hogy teljesen megkössön a máz, tedd egy kicsit hűtőbe.
Gesztenyés brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg sütőporos liszt
- 6 teáskanál gesztenyepüré
- 2 tojás
A csokoládét és a vajat olvaszd fel. A tojást a cukorral verd habosra, és öntsd hozzá a vajas csokihoz. Keverd bele a lisztet. Add hozzá a gesztenyepürét is. Öntsd bele egy kivajazott tepsibe, és tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 20 percig, majd várd meg, míg kihűl, és szeleteld fel.
Gyors csokis keksz
Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag élesztőpor
- 1 vaníliarúd belseje
- csipet só
A csokit tördeld kis darabokra. A puha vajat, a kristálycukrot és a barnacukrot keverd habosra. Egyesével add hozzá a tojásokat, és tedd bele a vaníliarúd belsejét. A lisztet, a csokoládét és a sót keverd össze, majd öntsd össze a vajas masszával. Kavard össze. A tepsibe tegyél sütőpapírt, majd a kis halmocskákat helyezd rá, és süsd meg. Akkor jók, ha puhák, de még krémes a belsejük.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Joghurtos-fehércsokis süti
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg cukor
- 20 dkg natúr joghurt
- 20 dkg eper
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
Olvaszd fel a fehércsokit. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást, a joghurtot, valamint a vajat öntsd egy tálba, majd addig keverd, míg egyenletes masszát nem kapsz. Add hozzá az olvasztott csokit, és alaposan keverd össze. Öntsd egy kisebb tepsibe, és süsd addig, amíg már nem ragad. Végül ízlés szerint díszítsd a tetejét eperrel.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény