Gyors tejszínes tészták csirkehússal
Bolondítsd meg a csirkét egy kis tejszínnel, és tésztával keverve készíts egy gyors, kiadós vacsorát a családnak.
A csirkemell önmagában száraz lehet, de, ha egy kis tejszínt öntesz rá, és mártássá forralod, mindjárt omlós, szaftos húst kapsz. Ráadásul, ha tésztával tálalod, a lehető legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető vacsorát teheted az ebédlőasztalra este.
Próbáld ki laktató receptjeinket, melyeket akár felturbózhatsz különböző zöldségekkel is!
Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel gazdagítod az egyszerű fogásokat.
Parmezános penne
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- só
A tésztát sós vízben főzd meg. A vajon fehéredésig pirítsd a felcsíkozott csirkemellet. Adj hozzá pici vizet, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára fedő alatt.
Ha kész, öntsd rá a tejszínt, és szórd bele a lereszelt parmezánt. Sűrítsd be, és a tésztára locsolva tálalhatod is.
Fehérboros csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csőtészta
- 4 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csirkemellfilé
- 1 erőleveskocka
- fél citrom
- olaj
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A csíkokra vágott csirkemellet szórd rá, majd pirítsd meg. Add hozzá a bort és az erőleveskockát, és addig főzd, míg a hús megpuhul. Ekkor vedd ki a csíkokat, és a boros szószba öntsd bele a tejszínt.
Ha besűrűsödött, keverd hozzá a citrom levét, és tedd vissza a húsokat. Hagyd felrottyanni, és a kifőzött tésztával tálald.
Rokfortos penne csirkehússal
Hozzávalók:
- 15 dkg rokfort sajt
- 3 szem gomba
- 2 csirkemellfilé
- 2 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál olaj
- liszt
- pici tej
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
A csirkemellet csíkozd fel, és olajon pirítsd meg. Ízlésed szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, és keverd hozzá a felaprított gombát. Öntsd rá a fehérbort, a kisebb darabokra vágott rokfortot, és főzd egészen addig, míg a csirke megpuhul.
Szórj rá pici lisztet, öntsd fel a tejszínnel, egy korty tejjel, és sűrűsítsd be. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Uborkás csirkemell szarvacskával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csemegeuborka
- 5 dkg vaj
- 4 dl tejszín
- 1 csomag szarvacska
- kakukkfű
- fehérbors
- só
A csirkemellfilét vágd csíkokra, és a vajon pirítsd meg. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Add hozzá az apróra vágott uborkát, és locsold rá a tejszínt. Hagyd, hogy besűrűsödjön, és a készre főzött tésztával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- tészta
Olaszos rakott tészták 25 perc alatt
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- tészta