Gyors tejszínes tészták csirkehússal

Bolondítsd meg a csirkét egy kis tejszínnel, és tésztával keverve készíts egy gyors, kiadós vacsorát a családnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell önmagában száraz lehet, de, ha egy kis tejszínt öntesz rá, és mártássá forralod, mindjárt omlós, szaftos húst kapsz. Ráadásul, ha tésztával tálalod, a lehető legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető vacsorát teheted az ebédlőasztalra este.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki laktató receptjeinket, melyeket akár felturbózhatsz különböző zöldségekkel is!

Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel gazdagítod az egyszerű fogásokat.

Parmezános penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tejszín

A tésztát sós vízben főzd meg. A vajon fehéredésig pirítsd a felcsíkozott csirkemellet. Adj hozzá pici vizet, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára fedő alatt.

Ha kész, öntsd rá a tejszínt, és szórd bele a lereszelt parmezánt. Sűrítsd be, és a tésztára locsolva tálalhatod is.

Fehérboros csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csőtészta
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 erőleveskocka
  • fél citrom
  • olaj
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A csíkokra vágott csirkemellet szórd rá, majd pirítsd meg. Add hozzá a bort és az erőleveskockát, és addig főzd, míg a hús megpuhul. Ekkor vedd ki a csíkokat, és a boros szószba öntsd bele a tejszínt.

Ha besűrűsödött, keverd hozzá a citrom levét, és tedd vissza a húsokat. Hagyd felrottyanni, és a kifőzött tésztával tálald.

Rokfortos penne csirkehússal

Hozzávalók:

  • 15 dkg rokfort sajt
  • 3 szem gomba
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • pici tej
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet csíkozd fel, és olajon pirítsd meg. Ízlésed szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, és keverd hozzá a felaprított gombát. Öntsd rá a fehérbort, a kisebb darabokra vágott rokfortot, és főzd egészen addig, míg a csirke megpuhul.

Szórj rá pici lisztet, öntsd fel a tejszínnel, egy korty tejjel, és sűrűsítsd be. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Uborkás csirkemell szarvacskával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag szarvacska
  • kakukkfű
  • fehérbors

A csirkemellfilét vágd csíkokra, és a vajon pirítsd meg. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Add hozzá az apróra vágott uborkát, és locsold rá a tejszínt. Hagyd, hogy besűrűsödjön, és a készre főzött tésztával tálald.

Ezt is szeretjük