Gyors kevert süti barackkal és mandulával

A kevert süti alaprecept, amit kedved szerint variálhatsz, mi most barackot és mandulát ajánlunk hozzá. Egyszerű, elronthatatlan recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert süti olyan, mint a piskóta vagy a muffin, tulajdonképpen bármivel ízesítheted, legyen az gyümölcsbefőtt vagy éppen mandula.

Mivel nem kell keleszteni, és jóval könnyebb elkészíteni a fent említett piskótánál, kezdő konyhatündérek is sikert arathatnak vele, főleg, hogy a mérleggel sem kell bűvészkedni.

Kevert süti barackkal vagy mandulával

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • másfél bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • felezett őszibarackbefőtt
  • két marék hámozott mandula

A tojást keverd ki a cukorral fehéredésig, majd dolgozd össze a tejjel. A lisztet szitáld át, majd keverd el a sütőporral. Apránként keverd a tejes-cukros keverékhez. A legegyszerűbb, ha kézi habverővel dolgozol.

A barackot csepegtesd le, ízlésed szerint kockázd fel, de egyben is hagyhatod. A mandulát egy késsel aprítsd fel. Ha a mandulás verziót választod, akkor a tésztába keverd bele.

Amennyiben a barackosat, csak azután tedd a tésztára, hogy kivajazott-kilisztezett tepsibe töltötted azt. 20-25 perc alatt süsd meg. Természetesen mandulát és barackot is tehetsz a sütibe.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Piskóta

Ha mégis inkább piskótát sütnél, nézd meg videónkat, és fogadd meg Kiss Sándor séf tanácsait, így biztosan nem fogod elrontani.

Ezt is szeretjük