Meggyes piskóta, ahogy a nagyi csinálta annak idején
Nem kell mindig újdonság, néha a jól bevált receptekkel boldogulhatsz a legjobban.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

20-30-40 éve még nem volt divat az olívaolaj, még régebben pedig a margarint sem ismerték a háziasszonyok. Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy zsírral kellene főznöd, de néha érdemes a vajra szavazni, ettől lesz omlós a sütemény.

Biztosan te is ettél a nagymamád vajas piskótájából, itt az ideje, hogy magad is elkészítsd.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggybefőtt
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 sütőpor

A vajat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tojássárgákat egyenként, és keverd simára. A lisztet keverd el a sütőporral, majd a felét szitáld a tésztába. Ezután óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket is, végül pedig a maradék lisztet. Melegítsd elő a sütőt, majd öntsd a tésztát egy kivajazott kilisztezett tepsibe vagy tortaformába.

A meggybefőttet csepegtesd le, aztán forgasd kevés lisztbe, így a meggy nem süllyed majd az aljára. Told a sütőbe, és süsd fél órán át, de ne nyitogasd a sütőajtót, mert összeesik a piskóta.

Piskótatitkok

Nem vagy biztos a piskótakészítő tehetségedben? Nézd meg videónkat, és biztosan sikerülni fog.

OLVASD EL EZT IS!

kevert
  • banán
  • sütemény

Kevert süti banánnal

Blog.hu ajánló