Gyors kevert süti barackkal és mandulával
A kevert süti alaprecept, amit kedved szerint variálhatsz, mi most barackot és mandulát ajánlunk hozzá. Egyszerű, elronthatatlan recept.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kevert süti olyan, mint a piskóta vagy a muffin, tulajdonképpen bármivel ízesítheted, legyen az gyümölcsbefőtt vagy éppen mandula.

Mivel nem kell keleszteni, és jóval könnyebb elkészíteni a fent említett piskótánál, kezdő konyhatündérek is sikert arathatnak vele, főleg, hogy a mérleggel sem kell bűvészkedni.

Kevert süti barackkal vagy mandulával

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • másfél bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • felezett őszibarackbefőtt
  • két marék hámozott mandula

A tojást keverd ki a cukorral fehéredésig, majd dolgozd össze a tejjel. A lisztet szitáld át, majd keverd el a sütőporral. Apránként keverd a tejes-cukros keverékhez. A legegyszerűbb, ha kézi habverővel dolgozol.

A barackot csepegtesd le, ízlésed szerint kockázd fel, de egyben is hagyhatod. A mandulát egy késsel aprítsd fel. Ha a mandulás verziót választod, akkor a tésztába keverd bele.

Amennyiben a barackosat, csak azután tedd a tésztára, hogy kivajazott-kilisztezett tepsibe töltötted azt. 20-25 perc alatt süsd meg. Természetesen mandulát és barackot is tehetsz a sütibe.

Piskóta

Ha mégis inkább piskótát sütnél, nézd meg videónkat, és fogadd meg Kiss Sándor séf tanácsait, így biztosan nem fogod elrontani.

Ezt is szeretjük