Gofrireceptek kicsiknek és édesszájúaknak
A gofri a palacsinta testvére, és, bár kicsit bonyolultabb elkészíteni, megéri beruházni egy gofrisütőre. Eheted habbal, csokival, banánnal.
A gofri igazán pénztárcakímélő édesség, hiszen kevés alapanyagból is egészen sok adagot készíthetsz. Ha gyerekzsúrt tartasz, vagy sok vendéget vársz, akkor elő a gofrisütővel!
Kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják ezt a mesés desszertet, amit különböző édes öntetekkel, de akár néhány gombóc fagyival is tálalhatsz.
Rumos gofri
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- fél üvegcse rumaroma
- fél teáskanál sütőpor
- olaj
- csipetnyi só
A lisztet a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a sütőporral és a sóval keverd ki. Ha túl sűrű a tészta, pici tejet is adhatsz hozzá, de arra vigyázz, hogy sűrűbbnek kell lennie egy palacsintatésztánál. A gofrisütő tetejét és alját kend meg olajjal, és egy merőkanálnyi tésztát oszlass el benne. Néhány perc alatt süsd készre.
Csokis gofri
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- fél tábla étcsoki
A szoba-hőmérsékletű vajat a tojásokkal és a tej nagy részével keverd habosra, majd szitáld hozzá a lisztet. A csokit reszeld le, majd keverd a tésztához. Ha túl sűrű, tejjel hígítsd. Gofrisütőben süsd meg.
Egyszerű túrós gofri
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 5 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- olaj
A túrót törd össze villával, és a liszttel, a cukorral, a tojásokkal, valamint a szódabikarbónával keverd simára. Olajozd meg a gofrisütőt, és merőkanálnyi adagonként süsd ki benne a kapott masszát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Mézes gofri
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 6 evőkanál méz
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
A vajat a mézzel, a tojásokkal és a sóval keverd habosra. Adagold hozzá a tejet, és szitáld bele a sütőporos lisztet. A gofrisütőt olajjal kend ki, és süsd ki a kapott tésztát. Tetejét ízlésed szerint porcukorral szórd meg, vagy tejszínhabbal terítsd be.
OLVASD EL EZT IS!
- Recept
Könnyű nyári csokis sütik
- túró
- édességek
Sütésmentes túrós desszertek
- barack
- befőzés