Gofrireceptek kicsiknek és édesszájúaknak

A gofri a palacsinta testvére, és, bár kicsit bonyolultabb elkészíteni, megéri beruházni egy gofrisütőre. Eheted habbal, csokival, banánnal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gofri igazán pénztárcakímélő édesség, hiszen kevés alapanyagból is egészen sok adagot készíthetsz. Ha gyerekzsúrt tartasz, vagy sok vendéget vársz, akkor elő a gofrisütővel!

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztják ezt a mesés desszertet, amit különböző édes öntetekkel, de akár néhány gombóc fagyival is tálalhatsz.

Rumos gofri

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • fél üvegcse rumaroma
  • fél teáskanál sütőpor
  • olaj
  • csipetnyi só

A lisztet a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a sütőporral és a sóval keverd ki. Ha túl sűrű a tészta, pici tejet is adhatsz hozzá, de arra vigyázz, hogy sűrűbbnek kell lennie egy palacsintatésztánál. A gofrisütő tetejét és alját kend meg olajjal, és egy merőkanálnyi tésztát oszlass el benne. Néhány perc alatt süsd készre.

Csokis gofri

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • fél tábla étcsoki

A szoba-hőmérsékletű vajat a tojásokkal és a tej nagy részével keverd habosra, majd szitáld hozzá a lisztet. A csokit reszeld le, majd keverd a tésztához. Ha túl sűrű, tejjel hígítsd. Gofrisütőben süsd meg.

Egyszerű túrós gofri

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • olaj

A túrót törd össze villával, és a liszttel, a cukorral, a tojásokkal, valamint a szódabikarbónával keverd simára. Olajozd meg a gofrisütőt, és merőkanálnyi adagonként süsd ki benne a kapott masszát.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Mézes gofri

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál méz
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A vajat a mézzel, a tojásokkal és a sóval keverd habosra. Adagold hozzá a tejet, és szitáld bele a sütőporos lisztet. A gofrisütőt olajjal kend ki, és süsd ki a kapott tésztát. Tetejét ízlésed szerint porcukorral szórd meg, vagy tejszínhabbal terítsd be.

Ezt is szeretjük