Eperkrémleves receptek

Főzve és hidegen

A kánikulában biztosan jól fognak esni hűsítő eperkrémleveseink, amelyek gyorsan elkészíthetőek, így nem kell sokat a forró tűzhely mellett állnod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eperszezonnak még nincs vége, úgyhogy ha eddig még nem próbáltad epres receptjeinket, itt az ideje, hogy leveseinkkel próbálkozz. Ha kezdő háziasszony vagy sem fog gondot okozni elkészítésük.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hidd el, nagyon jól fog esni egy adag hideg leves a felforrósodott lakásban. Nincs más dolgod, csak menj ki a piacra, szerezz be némi epret, és már főzheted is.

Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 5 db szegfűszeg
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • fél dl olívaolaj
  • kis darab vaníliarúd
  • késhegynyi fahéj

Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Mentás eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 8 mentalevél
  • 3 dl tejszín

Az epreket mosd meg, szedd le a leveleket, és dobáld a turmixgépbe. Szórd rá a mentaleveleket, és turmixold össze. Ha már kis darabokban van, add hozzá a cukrot, a tejszínt és a tejet, majd turmixold krémesre.

Hűtsd be, és már tálalhatod is. Ha nincs idő a hűtésre, akkor dobj pár jégkockát a turmixgépbe a tejszínnel, így rögtön kész a jeges finomság.

Részeges eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom leve
  • fél csomag vaníliás cukor

A tejet forrald fel. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel gyúrd össze, majd kisebb darabkákban add a tejhez. Állandó kevergetés mellett főzd nagyjából 5 percig. Az epret mosd meg alaposan, az egyharmadát tedd félre, a kétharmadát pedig szórd meg cukorral, és hagyd állni fél órát. A kihűlt tejet a cukros eperrel, valamint annak kiengedett levével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel, és végül a vaníliás cukorral turmixold össze. Szűrd le, majd tedd hűtőbe. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítsd.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Pudingos eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss eper
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • csipetnyi fahéj

A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a pudingba, és alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, és ha jól lehűlt, már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük