Eperkrémleves receptek
A kánikulában biztosan jól fognak esni hűsítő eperkrémleveseink, amelyek gyorsan elkészíthetőek, így nem kell sokat a forró tűzhely mellett állnod.
Az eperszezonnak még nincs vége, úgyhogy ha eddig még nem próbáltad epres receptjeinket, itt az ideje, hogy leveseinkkel próbálkozz. Ha kezdő háziasszony vagy sem fog gondot okozni elkészítésük.
Hidd el, nagyon jól fog esni egy adag hideg leves a felforrósodott lakásban. Nincs más dolgod, csak menj ki a piacra, szerezz be némi epret, és már főzheted is.
Tejszínes eperkrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 5 db szegfűszeg
- 4 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
- fél dl olívaolaj
- kis darab vaníliarúd
- késhegynyi fahéj
Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.
Mentás eperkrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 8 mentalevél
- 3 dl tejszín
Az epreket mosd meg, szedd le a leveleket, és dobáld a turmixgépbe. Szórd rá a mentaleveleket, és turmixold össze. Ha már kis darabokban van, add hozzá a cukrot, a tejszínt és a tejet, majd turmixold krémesre.
Hűtsd be, és már tálalhatod is. Ha nincs idő a hűtésre, akkor dobj pár jégkockát a turmixgépbe a tejszínnel, így rögtön kész a jeges finomság.
Részeges eperkrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 2 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 1 citrom leve
- fél csomag vaníliás cukor
A tejet forrald fel. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel gyúrd össze, majd kisebb darabkákban add a tejhez. Állandó kevergetés mellett főzd nagyjából 5 percig. Az epret mosd meg alaposan, az egyharmadát tedd félre, a kétharmadát pedig szórd meg cukorral, és hagyd állni fél órát. A kihűlt tejet a cukros eperrel, valamint annak kiengedett levével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel, és végül a vaníliás cukorral turmixold össze. Szűrd le, majd tedd hűtőbe. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pudingos eperkrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg friss eper
- 7 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- csipetnyi fahéj
A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a pudingba, és alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, és ha jól lehűlt, már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- uborka
- káposzta
Csak 5 kiló plusz van rajtad?
- eper
- rétes
5 isteni epres recept májusra
- csokoládé
- fagylalt