Eperkrémleves receptek
Főzve és hidegen
A kánikulában biztosan jól fognak esni hűsítő eperkrémleveseink, amelyek gyorsan elkészíthetőek, így nem kell sokat a forró tűzhely mellett állnod.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eperszezonnak még nincs vége, úgyhogy ha eddig még nem próbáltad epres receptjeinket, itt az ideje, hogy leveseinkkel próbálkozz. Ha kezdő háziasszony vagy sem fog gondot okozni elkészítésük.

Hidd el, nagyon jól fog esni egy adag hideg leves a felforrósodott lakásban. Nincs más dolgod, csak menj ki a piacra, szerezz be némi epret, és már főzheted is.

Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 5 db szegfűszeg
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • fél dl olívaolaj
  • kis darab vaníliarúd
  • késhegynyi fahéj

Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Mentás eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 8 mentalevél
  • 3 dl tejszín

Az epreket mosd meg, szedd le a leveleket, és dobáld a turmixgépbe. Szórd rá a mentaleveleket, és turmixold össze. Ha már kis darabokban van, add hozzá a cukrot, a tejszínt és a tejet, majd turmixold krémesre.

Hűtsd be, és már tálalhatod is. Ha nincs idő a hűtésre, akkor dobj pár jégkockát a turmixgépbe a tejszínnel, így rögtön kész a jeges finomság.

Részeges eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom leve
  • fél csomag vaníliás cukor

A tejet forrald fel. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel gyúrd össze, majd kisebb darabkákban add a tejhez. Állandó kevergetés mellett főzd nagyjából 5 percig. Az epret mosd meg alaposan, az egyharmadát tedd félre, a kétharmadát pedig szórd meg cukorral, és hagyd állni fél órát. A kihűlt tejet a cukros eperrel, valamint annak kiengedett levével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel, és végül a vaníliás cukorral turmixold össze. Szűrd le, majd tedd hűtőbe. Tálaláskor a megmaradt eperszemekkel díszítsd.

Pudingos eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss eper
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • csipetnyi fahéj

A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a pudingba, és alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, és ha jól lehűlt, már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük