8 nagyon csokis édesség a brownie-tól a palacsintáig: gyerekek és felnőttek is rajonganak értük

Ha te is azok közé tartozol, akik szerint egy édesség annál jobb, minél csokisabb, most kedvedre válogathatsz a finomabbnál finomabb receptek közül.

8 nagyon csokis édesség a brownie-tól a palacsintáig: gyerekek és felnőttek is rajonganak értük
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Teheted a kakaót palacsintába, süteménybe, krémbe, sőt a fehér csoki is csoki, abból készül a blondie, vagyis a szőke brownie. Van olyan édesség, amelyik teljesen átsütve az igazi, és van, ami akkor jó, ha a belseje ragacsos vagy akár folyékony marad. 

Kakaó kell az olyan gyerekkori kedvencekhez, mint a csokis piskótatekercs, és az olyan modern, trendi édességekhez is, mint a lávasüti. Ha nagyon gyors édességre vágysz, a nutellás bögresütit öt perc alatt összedobhatod, de ha inkább valamilyen komoly süteményt varázsolnál az asztalra, a klasszikus kávéházi csokitorta a te recepted.

Csokis édességek

Egy dolgot viszont mindig tarts észben: jó minőségű alapanyagot vásárolj. Igazán finom édességeket holland kakaóporból és magas kakaótartalmú étcsokiból tudsz készíteni. Legfeljebb néhány száz forinttal drágábbak, mint az utánzatok, az eredmény viszont magáért beszél majd.

A brownie népszerűsége töretlen, nem véletlenül, hiszen hamar összeállítható, nagyon finom sütiről van szó. Akkor az igazi, ha a külseje megszilárdult, belül viszont ragacsos maradt.
A lávasüti belseje nem ragacsos, hanem egyenesen folyékony. Ehhez a sütési időt nagyon pontosan be kell tartani. Ha nincs otthon szufléformád, egyszerű muffintepsiben is elkészítheted.
A blondie annyiban tér csak el a hagyományos brownie-tól, hogy a tésztájába fehér csoki kerül. Roppanós csokidarabokkal igazán ellenállhatatlan.
Ha valami igazán elegáns édességet készítenél, próbáld ki a főzött krémmel készült, klasszikus kávéházi csokitortát! Ez a változat van olyan finom, mintha a cukrászdában készült volna.
A nutellás bögresüti hamarabb készen van, mintha leszaladnál a boltba egy szelet csokiért. Keverd el a hozzávalókat egy bögrében, tedd a mikróba két percre, és már kanalazhatod is.
A maradék étcsoki felhasználásának legjobb módja, ha selymes csokikrémet főzöl belőle, amely utána palacsinta töltelékeként vagy tortabevonóként is megállja a helyét.
Ez a csokis piskótatekercs azonnal visszarepít a gyerekkorodba. Semmi ördöngösség, csak egyszerű hozzávalók és egy kis odafigyelés kell hozzá.
Kakaót akár a palacsinta tésztájába is tehetsz. Ha csokikrémmel öntöd le, az édes kényeztetés garantált.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük