Így készül a tökéletes, csupa csokis lávasüti otthon: kívül roppanós, belül folyékony
A lávasüti általában az éttermek desszertkínálatában tűnik fel, pedig otthon is könnyen elkészítheted, ugyanis semmi különleges alapanyag nem kell hozzá.

lavasuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lávasüti lelke a belsejében van: ha villával feltöröd a külső, roppanós krémet, lágy csokiláva ömlik ki belőle. Ennek titka semmi más, csak a megfelelő sütési idő: tíz perc kell a tökéletes állag eléréséhez. Amint kisült, azonnal tálald, ha kihűlt, már nem lesz az igazi.

Csokis lávasüti

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • vaj és kristálycukor a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal együtt vízgőz fölött olvaszd fel. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, szitáld hozzá a lisztet, végül forgasd bele az olvadt vajas csokit. Legalább fél órára tedd hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Közben a sütőt melegítsd elő 170 fokra. Négy szufléformát kenj ki vajjal, szórj meg kristálycukorral, és oszd el benne a masszát. Told a sütőbe tíz percre, amíg a külsején kéreg keletkezik, de belül még folyékony marad. Ha nincs otthon szufléformád, muffintepsiben is készítheted, de a sütési idő ebben az esetben néhány perccel rövidebb lesz. Ha kész, borítsd ki a sütiket, és azonnal fogyasszátok el.

A csupa csokis brownie keksz is úgy az igazi, ha enyhén folyós marad a belseje.

Ezt is szeretjük