Így készül a tökéletes, csupa csokis lávasüti otthon: kívül roppanós, belül folyékony
A lávasüti általában az éttermek desszertkínálatában tűnik fel, pedig otthon is könnyen elkészítheted, ugyanis semmi különleges alapanyag nem kell hozzá.
A lávasüti lelke a belsejében van: ha villával feltöröd a külső, roppanós krémet, lágy csokiláva ömlik ki belőle. Ennek titka semmi más, csak a megfelelő sütési idő: tíz perc kell a tökéletes állag eléréséhez. Amint kisült, azonnal tálald, ha kihűlt, már nem lesz az igazi.
Csokis lávasüti
Hozzávalók
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- vaj és kristálycukor a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal együtt vízgőz fölött olvaszd fel. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, szitáld hozzá a lisztet, végül forgasd bele az olvadt vajas csokit. Legalább fél órára tedd hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Közben a sütőt melegítsd elő 170 fokra. Négy szufléformát kenj ki vajjal, szórj meg kristálycukorral, és oszd el benne a masszát. Told a sütőbe tíz percre, amíg a külsején kéreg keletkezik, de belül még folyékony marad. Ha nincs otthon szufléformád, muffintepsiben is készítheted, de a sütési idő ebben az esetben néhány perccel rövidebb lesz. Ha kész, borítsd ki a sütiket, és azonnal fogyasszátok el.
A csupa csokis brownie keksz is úgy az igazi, ha enyhén folyós marad a belseje.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept