Ragacsos brownie sok-sok étcsokival: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes a tészta
Ha ezzel a módszerrel készíted a brownie-t, a külseje roppanósra sül, belül a tészta pedig ínycsiklandóan ragacsos marad.

ragacsos brownie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan brownie-recept kering az interneten, de a lényeget mintha a legtöbb kihagyná: sok tojás kell a tésztába, amit a cukorral együtt tényleg habosra kell keverni. A sütésre figyelj oda, a megadott idő légkeveréses sütőre vonatkozik, ha neked másmilyen van, időnként ellenőrizd, hol tart a tészta szilárdulása.

Ragacsos brownie

Hozzávalók

  • 30 dkg kristálycukor
  • 22.5 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 tojás
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal gőz fölött olvaszd fel. Ha elolvadt, keverd el benne a kakaóport, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön. A tojásokat a cukorral keverd igazán habosra: legalább tíz percen keresztül verd a robotgép legmagasabb fokozatán. Amikor már tényleg sűrű, habos állagot vett fel, fakanállal keverd hozzá az olvasztott csokit és a lisztet.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told a sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a tetejére már kéreg sült, a belseje viszont még szinte nyers. Ha kihűlt, porcukorral szórhatod meg, vagy gyümölcsökkel, vaníliafagyival tálalhatod.

Karamellkrémmel is megtöltheted a brownie-t, ami így valóban ellenállhatatlanul szaftos lesz.

Ezt is szeretjük