Kakaós piskótatekercs csokis krémmel töltve: így tekerd fel, hogy ne törjön a tészta
A csokis krémmel töltött kakaós piskótatekercs gyerekkori kedvenc, egy egyszerű módszerrel a feltekerése sem okozhat gondot.

kakaos-csokis-piskotatekercs
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokféle sütemény alapját képzi a klasszikus piskóta, amihez semmi különleges hozzávaló nem kell. A töltelékben sincsen semmi boszorkányos, csupa olyan hozzávaló kell csak hozzá, amelyet valószínűleg te is tartasz a kamrádban. Az eredmény pedig egy mennyei, nosztalgikus édesség. Sütőpor nem kell a tésztába, hisz akkor túl magas lesz, és nehéz feltekerni. Fontos, hogy a sütőből kivéve rögtön csavard fel a piskótát.

Kakaós piskótatekercs csokis krémmel

Hozzávalók:

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a cukrot és egyenként a tojások sárgáját. A habverést közben ne hagyd abba. Végül lassan szitáld hozzá a lisztet és a kakaót, de ekkor már ne verd, hanem laza mozdulatokkal keverd fakanállal. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és nagyjából 20 perc alatt süsd meg, de ügyelj, hogy ne száradjon ki. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, borítsd ki nedves konyharuhára, óvatosan csavard fel, és hagyd kihűlni.
 

Közben készítsd el a csokikrémet. A tojásokat üsd egy kis lábosba, add hozzá a kétféle cukrot, és kis lángon addig kevergesd, amíg a cukor elolvad. Öntsd kis tálba, keverd habosra, majd kockázd bele a vajat, és keverd el. Az étcsokit olvaszd fel gőz felett, add hozzá a kakaóport, majd keverd el a tojásos masszával, amíg egynemű lesz. Kicsit hűtsd ki. Ha a piskóta sem meleg már, tekerd le, kend meg a krémmel, majd csavard fel újra. Ha marad, a külsejét is bevonhatod vele, és díszítsd ízlés szerint.
Ha szereted a piskótatekercseket, ezt se hagyd ki! Kicsit különlegesebb süteményt kapsz, ha a piskótába mogyorót, a töltelékbe pedig mogyoróvajat teszel.

Ezt is szeretjük