Selymes, házi csokikrém sütikbe: maradék karácsonyi édességekből is nagyon finom
Percek alatt kész, selymes, és maradék csokikból is elkészítheted ezt a csodás tortakrémet.

csokikrem-sutibe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már elég sok csokit ettél, de még mindig maradt néhány jó minőségű az ünnepekről, használd fel sütikbe! Jól jön az egyszerű muffinba, a piskótákba, sőt, a tortákba is. Ha tölteléknek szánod, több tejszínt adj hozzá. Amennyiben bevonni szeretnéd vele a sütit, több csokit rakj hozzá. 

ganache

Házi csokikrém

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsoki
  • 6 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld egy hőálló tálba, majd vízgőz felett olvaszd fel. Közben kevergesd. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tedd félre hűlni. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és gépi habverővel verd körülbelül öt percig. Amikor jól kivilágosodik, tedd hozzá a kakaóport és a hideg csokit. Dolgozd homogénné a masszát. A tejszínt egy másik edényben verd kemény habbá, és fakanállal vagy spatulával forgasd a csokihoz. Tedd a hűtőbe egy órára, majd töltsd meg, vagy vond be vele a sütit.

Próbálkozz bonbonkészítéssel is! Egész évben találsz alkalmat arra, hogy meglepd a szeretteidet saját készítésű desszerttel. 

Ezt is szeretjük