Selymes, házi csokikrém sütikbe: maradék karácsonyi édességekből is nagyon finom
Percek alatt kész, selymes, és maradék csokikból is elkészítheted ezt a csodás tortakrémet.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Ha már elég sok csokit ettél, de még mindig maradt néhány jó minőségű az ünnepekről, használd fel sütikbe! Jól jön az egyszerű muffinba, a piskótákba, sőt, a tortákba is. Ha tölteléknek szánod, több tejszínt adj hozzá. Amennyiben bevonni szeretnéd vele a sütit, több csokit rakj hozzá.

Házi csokikrém
Hozzávalók
- 25 dkg étcsoki
- 6 dkg cukor
- 3 db tojás
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál kakaópor
Elkészítés:
Az étcsokit tördeld egy hőálló tálba, majd vízgőz felett olvaszd fel. Közben kevergesd. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tedd félre hűlni. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és gépi habverővel verd körülbelül öt percig. Amikor jól kivilágosodik, tedd hozzá a kakaóport és a hideg csokit. Dolgozd homogénné a masszát. A tejszínt egy másik edényben verd kemény habbá, és fakanállal vagy spatulával forgasd a csokihoz. Tedd a hűtőbe egy órára, majd töltsd meg, vagy vond be vele a sütit.
Próbálkozz bonbonkészítéssel is! Egész évben találsz alkalmat arra, hogy meglepd a szeretteidet saját készítésű desszerttel.
Még több recept