Régimódi, kávéházi csokitorta: a titok a főzött krém
A csokitorta finom, puha, olajos piskótából készül, a bele kerülő tejszínes krém csábítóan selymes, és nagyon finom.

Régimódi, kávéházi csokitorta: a titok a főzött krém
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a csokit is csokival ennéd, akkor ezt a tortát mindenképpen el kell készítened. Ezzel bármilyen ünnepi alkalmat feldobhatsz, hisz kicsik és nagyok is rajonganak érte. A házi legalább olyan jó, mint a cukrászdai változat. A gazdag csokiíz és a pihe-puha kakaós tészta találkozásából csak igazán jó dolog sülhet ki.  

Csokitorta recept

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg keményítő
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál víz

Krémhez

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét a hideg vízzel verd kemény habbá, közben szórd bele a cukrot. Egyenként add hozzá a tojássárgákat, majd szitáld bele a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. 
Egy 26 centi átmérőjű sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 20-25 percig. Ha a tészta kész, tehát a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni.
 

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, és állandóan kevergetve melegítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, rakd hozzá a kisebb darabokra tördelt, jó minőségű étcsokit, és szórd hozzá a kakaót. A puha vajat keverd habosra, majd több részletben dolgozd a tejszínhez.
A kihűlt piskótát vágd két-három részre, és kend meg a krémmel. Gőz felett olvaszd fel a tetejére az étcsokoládét, majd add hozzá az olajat, és dolgozd egyneművé. Gyorsan kend a süti tetejére és oldalára. 

Ezt is szeretjük