Fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell - Ez most a legmenőbb panír

A fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell egyszerre ropogós és szaftos.

Csirkemell joghurtos-fokhagymás bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az újítás neked is tetszeni fog! A fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell remek variáció a rántott húsra. A panír lágy, a csirke pedig még zamatosabb. Jót tesz a húsnak, ha legalább egy órán át pácolod. 

A bundát feldobhatod különböző zöldfűszerekkel is. Ha sütőben szeretnéd sütni a húst, legyen sűrűbb a panír, tehát több lisztet tégy hozzá.

Csirkemell fokhagymás-joghurtos bundában

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • ásványvíz
  • bors

Elkészítés ideje: 40 perc, pihentetés: 1 óra

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. A bundához keverd össze a tojást, a joghurtot, a lisztet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Önts hozzá annyi szénsavas vizet, hogy sűrű, a palacsintatésztához hasonló masszát kapj. Forgasd bele a húst, és lefedve tedd egy órára a hűtőbe.

Pihentetés után forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és rakd bele a bundás húst. Süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a panír. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Ezt is szeretjük