Fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell - Ez most a legmenőbb panír
A fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell egyszerre ropogós és szaftos.
Ez az újítás neked is tetszeni fog! A fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell remek variáció a rántott húsra. A panír lágy, a csirke pedig még zamatosabb. Jót tesz a húsnak, ha legalább egy órán át pácolod.
A bundát feldobhatod különböző zöldfűszerekkel is. Ha sütőben szeretnéd sütni a húst, legyen sűrűbb a panír, tehát több lisztet tégy hozzá.
Csirkemell fokhagymás-joghurtos bundában
- 70 dkg csirkemellfilé
- 2 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- ásványvíz
- só
- bors
Elkészítés ideje: 40 perc, pihentetés: 1 óra
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. A bundához keverd össze a tojást, a joghurtot, a lisztet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Önts hozzá annyi szénsavas vizet, hogy sűrű, a palacsintatésztához hasonló masszát kapj. Forgasd bele a húst, és lefedve tedd egy órára a hűtőbe.
Pihentetés után forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és rakd bele a bundás húst. Süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a panír. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és csepegtesd le.