A klasszikus kaszinótojás receptje
A húsvét remek alkalom arra, hogy kipróbáld a kaszinótojás receptjét. Így még a megrepedt, festeni való tojások sem mennek kárba.
A kaszinótojással főként hidegtálakon, valamilyen salátaköret társaságában találkozhatsz. A húsvét azonban tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáld otthon is.
Vendégváró falatnak sem utolsó, így, ha látogatókat vársz, vagy sok locsolóra számítasz, mindenképpen készítsd el.
Kaszinótojás
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- kevés cukor
- só
- bors
A tojásokat főzd meg, majd hosszában, keresztben vágd ketté, és vedd ki a tojássárgáját. A tejfölt a majonézzel, a cukorral, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel, az összetört sárgával keverd össze, és ízlés szerint sózd, borsozd. A félbevágott tojásokba töltsd bele a masszát, és egy nagy tálba fejjel lefelé rakd bele. A tojások tetejét petrezselyemlevéllel díszítsd.
Kaszinótojás másképp
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- mustár
- szardellapaszta
- só
A tojást főzd keményre. Szedd le a héját, majd a fehérje alját felhasítva egy hegyes kés segítségével szedd ki a sárgáját. Utóbbit törd át, és a felét a tejföllel, a mustárral, a szardellapasztával keverd össze. Ízlés szerint sózd meg. Ezzel a masszával töltsd meg a fehérjéket.
Gombás kaszinótojás
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 8 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál porcukor
- pár csepp citromlé
- só
- bors
A gombát vágd apróra, és párold meg. A majonézt a tejföllel, a citromlével és a porcukorral keverd össze. A megfőzött tojást hosszában vágd ketté, szedd ki a sárgáját, majd ez utóbbit törd össze. Keverd össze a párolt gombával és a majonézes massza felével. A tojásokat töltsd meg vele, és egy nagy tálon helyezd el őket. A maradék masszával öntsd le, ha jól lehűlt, már tálalhatod is.
Vöröshagymás kaszinótojás
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- olaj
A tojást főzd meg, vágd fel hosszában, és szedd ki a sárgáját. A vöröshagymát pucold meg, aprózd fel, és pici olajon fonnyaszd meg. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és a vöröshagymával keverd össze, majd töltsd bele a félbevágott tojásokba.
OLVASD EL EZT IS!

- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje

- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát

- spenót
- csirke