4 kiadós paprikás krumpli receptje
A paprikás krumpli a kezdő háziasszonyok nagy barátja. Ha te is először készíted, olvasd el receptjeinket.
Mint minden pirospaprikával készült fogás, a paprikás krumpli is tipikus magyar specialitás. Ahány ház, annyi szokás, és ez biztosan igaz erre az ételre, hiszen ki kolbásszal, ki virslivel készíti, és vannak, akik mindenféle zöldséget belefőznek.
Hogy megtudd, melyik a legjobb, próbáld ki valamennyi receptünket. Kitűnő, laktató, ugyanakkor gyorsan elkészíthető, hétköznapi ételek.
Klasszikus paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 15 dkg parasztkolbász
- 5 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
Az olajon pirítsd meg a vöröshagymát. Add hozzá a karikára vágott kolbászt, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, és vízzel öntsd fel. Ha jól összekeverted, tedd bele a kockára vágott krumplit és a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg. Fedd le, és addig főzd, míg a krumpli meg nem puhul.
Tejfölös paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 30 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg liszt
- 2 kis doboz tejföl
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- piros fűszerpaprika
- delikát
Az olajon párold meg a hagymát. Szórd rá a pirospaprikát, és öntsd bele a kockára vágott krumplit is. Ha a krumpli már félig puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt is. Ízlés szerint fűszerezd. Ha a krumpli megfőtt, akkor a tojásokból és a lisztből készült nokedlitésztát szaggasd ki. Rögtön ezután keverd hozzá a tejfölt. Hagyd, hogy felforrjon, majd tálalhatod is.
Zöldborsós paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg zöldborsó
- 5 virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- olaj
- só
- bors
A hagymát aprózd fel, és olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha már majdnem megpuhult, tedd bele a felkarikázott virslit és a zöldborsót. Addig főzd, míg már csak egy pici lé marad alatta.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Tojásos paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 50 dkg liszt
- 3 dl víz
- 2 dl olaj
- 2 tojás
- 1 szál kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- só
- delikát
Az apróra vágott hagymát olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, és gyorsan öntsd fel vízzel. A krumpli-, a paradicsom- és a paprikadarabokat dobd bele. Hagyd, hogy majdnem megpuhuljanak. Tedd bele a felkarikázott kolbászt is, és főzd így néhány percig. A keményre főzött tojásokat vágd nagyobb darabokra, majd keverd bele a paprikás krumpliba, és tedd vissza a tűzre. Hagyd még néhány percig főni, majd tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség