Nem csak a cukros üdítők vagy egy tábla csoki hizlal. Vannak olyan ételek is, amiket bár nem gondolsz ártalmasnak, durva centiket ragasztanak rád.
Vizet kötnek meg, ezzel nagyobbnak mutatva például a hasad és narancsbőrösebbnek a combod. Némelyik puffaszt is, és lassítja az anyagcserédet, újabb és újabb zsírpárnák kialakulásának kedvezve ezzel.
Ezeket jobb kerülni
Képeken mutatjuk, miket iktass ki holnaptól!

A zacskós vagy dobozos kínai leves, meg úgy általában minden tartósított, félkész élelmiszer rengeteg sót tartalmaz, vizet kötve meg ezzel a testedben. A számtalan egészségtelen adalékanyagról, ízfokozóról és a sok esetben a hozzáadott cukorról nem is beszélve! Ezek mind zsírpárnákat pakolnak rád - és mivel rosttartalmuk lényegében nincs, még az anyagcserédet is lassítják.

A krémsajtokhoz a legtöbb esetben különféle állományjavítókat használnak, amelyek a kiválasztó szerveket jelentősen megterhelik, blokkolják az anyagcserét. A zsíros, ragacsos krém szinte eldugítja az emésztőrendszert, ott letapadva pedig erjedés indul be. Ez amellett, hogy a kilóidra nincs jó hatással, még bélgyulladást is okozhat.

A tartós, zacskós kenyerek többsége nagy mennyiségben tartalmaz sót, több közülük cukrot, illetve szinte az összes állományjavítókat, térfogatnövelő szereket. A fehér lisztes változatoknak ráadásul még a rosttartalma is a nullához közelít. Ezek a kenyerek savasítanak, puffasztanak, és lassítják az anyagcserédet is.

A feldolgozott húskészítmények, felvágottak elképesztő mennyiségű sót tartalmaznak, rengeteg vizet kötve meg ezzel a testben. Ízfokozóktól, színezéktől és aromáktól - főként füstaromától - ezek sem mentesek, és sokukban találsz cukrot is különféle megnevezéseken, mint a glükózszirup vagy a karamell.

A sós ropogtatnivalók sem maradhattak ki ebből a listából. Azon kívül, hogy a moziban jólesik eszegetni őket, gyakorlatilag teljesen feleslegesek. Szénhidráttartalmuk magas, káros növényi olajban sültek, és rengeteg sóval szórják meg őket az ízélmény érdekében. A szósz pedig a másik fele: a cukros, adalékanyagokkal és ízfokozókkal telenyomott mártogatósoknak jó pár plusz kiló köszönhető.

Ketchup, mustár, majonéz - sóban és cukorban ezek az élelmiszerek is bővelkednek, a ketchupból pedig nem maradhatnak ki a mesterséges színezékek, ízfokozók sem. Durva anyagcsere-blokkoló hatásuk van, és rendszeresen fogyasztva sok zsírpárnát pakolnak az emberre.
Képeken 6 étel, amihez a dietetikusok hozzá sem nyúlnak
Ha kizárnád étrendedből a magas sótartalmú, adalékanyagokban gazdag táplálékokat, megmutatjuk, melyekkel érdemes kezdened.
Képeken 6 étel, amihez a dietetikusok hozzá sem nyúlnak
Nézegess képeket!
Elolvasom